Borított gyümölcstorta recept

Borított gyümölcstorta
4 3

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
MaMarika

Nehézség:

Elkészítési idő:

40 perc

Megnézték:
3125

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Ez a torta egyszerű és finom, amikor sül mennyei illat lengi be a konyhát. Egy ismerősömtől kaptam a receptet, és azóta már többször is elkészítettem.

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

A tésztához:

  • 4 dl liszt
  • 0.5 csomag sütőpor
  • 2 dl cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 db tojás
  • 1 pohár aludttej vagy kefir
  • 1 dl olaj
  • 1 db citrom reszelt héja

A gyümölcsréteghez:

  • 15 dkg cukor
  • 1 evőkanál citromlé
  • 2 dkg vaj
  • 50 dkg gyümölcs (nálam most körte és alma vegyesen)
  • 1 evőkanál fahéj
  • 1 marék mazsola

Elkészítés

A tésztához a cukrot a tojással összekeverjük, beletesszük a többi hozzávalót, és simára kikeverjük.

A gyümölcsréteghez egy 24 cm átmérőjű kerek fém fülű vagy levehető nyelű 8–10 cm magas peremű serpenyőben a cukrot a citromlével világosra karamellizáljuk, és beletesszük a vajat. A gyümölcsöt megmossuk, meghámozzuk, kimagozzuk, és szeletekre vágjuk. Ráterítjük a szeleteket a karamellre, megszórjuk a mazsolával és a fahéjjal, ráöntjük a tetejére a tésztát és elsimítjuk.

Előmelegített, 180 °C-os sütőben világos barnára sütjük kb. 25 perc alatt. Kivesszük a sütőből, 5 percet pihentetjük, majd kiborítjuk egy lapos tálra vagy tálcára úgy, hogy először a tetejére tesszük a tálat, aztán két kezünk közé fogva hirtelen átfordítjuk. (Óvatosan, mert még forró, és a karamell folyik!). Ezután leemeljük róla a serpenyőt. Ha kihűlt, díszíthetjük cukrozott tejszínhabbal.


Borított gyümölcstorta recepthez kapcsolódó receptek

Borított gyümölcstorta

Borított gyümölcstorta

Ez a torta egyszerű és finom, amikor sül mennyei illat lengi be a konyhát. Egy ismerősömtől kaptam a receptet, és azóta már többször is elkészítettem.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés