Borjúpaprikás házias galuskával recept

Borjúpaprikás házias galuskával
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Némethné Zsuzsa

Nehézség:

Elkészítési idő:

110 perc

Megnézték:
673

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Imádom a régi klasszikus ételeket. A borjúhús régebben talán nem volt olyan drága, mint manapság, már ha egyáltalán hozzá lehet jutni. Igazi házi készítésű galuskát készítettem hozzá.

4 személyre

  • 60 dkg borjúcomb
  • 5 dkg zsír
  • 5 dl csontlé
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 db paradicsom
  • 1 db zöldpaprika
  • 1 evőkanál édesnemes fűszerpaprika
  • só,
  • 1 evőkanál liszt
  • 2 evőkanál tejföl

A galuskához:

  • 30 dkg liszt
  • 4 db tojás
  • 2 evőkanál tejföl

Elkészítés

1. A húst 3-4 dkg-os, egyenletes kockára vágjuk.Zsírt hevítünk, melyben a finomra vágott vöröshagymát aranysárgára pirítjuk. Lehúzzuk a tűzhelyről, és hozzákeverjük a pirospaprikát.

2. Húsalaplével, csontlével felengedjük, beforraljuk, s ha ismét zsírjára sült, hozzátesszük a húsdarabokat, sóval, ízesítjük és lassan párolni kezdjük.

3. Amikor a levét elfőtte, hozzáadjuk a kockára vágott zöldpaprikát és paradicsomot.

4. A borjúpörköltet a szakaszosan rövid lében pároljuk, illetve zsírjára pirítjuk, majd majd egy kevés csontlével felöntjük. Én egy kevés száraz fehér borral is megbolondítottam,amitől pikáns íze lett.

5. Amikor a hús megpuhult, a tejfölt a liszttel simára keverjük, és behabarjuk a pörköltet vele.

8. Tálaláskor tejfölpöttyökkel,és paprikás zsírral díszítjük, illetve petrezselyemzölddel koronázzuk.

6. Házi készítésű galuskával tálaljuk.

7. A galuskát a leírtakból kikeverjük a tésztát,és deszkáról késsel hosszúkás galuskát szaggatunk forrásban lévő sós vízbe.Pár percig főzzük,és amikor a víz felszínére jönnek a galuskák 1-2 perc múlva szűrjük le,és szedjük olvasztott vajra a galuskákat.


Borjúpaprikás házias galuskával recepthez kapcsolódó receptek

Borjúpaprikás házias galuskával

Borjúpaprikás házias galuskával

Imádom a régi klasszikus ételeket. A borjúhús régebben talán nem volt olyan drága, mint manapság, már ha egyáltalán hozzá lehet jutni. Igazi házi készítésű galuskát készítettem hozzá.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés