Borjúpaprikás trikolor tésztával recept

Borjúpaprikás trikolor tésztával
4.5 3

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Némethné Zsuzsa

Nehézség:

Elkészítési idő:

120 perc

Megnézték:
896

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Vasárnapi ebédre kíváló főétel - Borjúpaprikás trikolor tésztával

4 személyre

  • 1 kg borjúcomb tisztítva
  • 5 evőkanál olaj
  • 1 db nagyobb vöröshagyma
  • 3 evőkanál paradicsompüré
  • 2 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1 evőkanál piros fűszerpaprika
  • 1 db kápiapaprika apróra vágva
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 8 db apró rozmaringlevél
  • 1 mokkáskanál só
  • 1 mokkáskanál bors

Elkészítés

A húst 2 cm-es kockára vágjuk, majd az olajon megfuttatjuk a kockára vágott hagymát és zúzott fokhagymát, rádobjuk a kápiapaprikát is, és borsozzuk. A húst hozzáadjuk, és a fűszerpaprikával megszórjuk.

Összekeverjük, majd kevés vízzel felöntjük. Sózzuk meg, adjuk hozzá a paradicsompürét is, és főzzük lassan puhára. A bort ekkor öntsük hozzá, és a rozmaringot ekkor tegyük bele. Kicsit vagdaljuk apróbbra, de nem kötelező.

Főzzük még 5 percig. Kínáljuk trikolor tésztával. Rozmaringgal díszítve tálaljuk.


Borjúpaprikás trikolor tésztával recepthez kapcsolódó receptek

Borjúpaprikás trikolor tésztával

Borjúpaprikás trikolor tésztával

Vasárnapi ebédre kíváló főétel - Borjúpaprikás trikolor tésztával

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés