Borjúszelet spenótos burgonyával recept

Borjúszelet spenótos burgonyával
4 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

45 perc

Megnézték:
925

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


4 személyre

  • 1 dl száraz fehérbor
  • 4 evőkanál vaj
  • 1 db citrom leve
  • 50 dkg zsenge spenót
  • 2 evőkanál extraszűz olívaolaj
  • 2 evőkanál liszt
  • 1 kg apró szemű újburgonya (lehetőleg azonos méretűek)
  • 4 db borjúszelet
  • 4 evőkanál apróra vágott zöldfűszer pl. petrezselyem, turbolya, tárkony és metélőhagyma citromgerezdek
  • só, bors

Elkészítés

Kefével sikáljuk tisztára a burgonyát, és főzzük forrásban lévő vízben 20-25 perc alatt puhára. Öntsük le róla a vizet, és hagyjuk a gőzt eltávozni. Válogassuk át a spenótot, mossuk meg és hagyjuk jól lecsöpögni.

Két réteg frissentartó fólia közé téve klopfoljuk ki a hússzeleteket, majd konyhai papírtörlővel itassuk őket szárazra. Fűszerezzük a lisztet sóval és borssal. Forgassuk meg benne a hússzeleteket, majd veregessük le róluk a felesleges lisztet. Forrósítsunk fel egy serpenyőben 1 evőkanál olajat és 2 evőkanál vajat. Süssük ki benne a hússzeleteket, mindkét oldalukon kb. 3-3 percig. Vegyük ki a szeleteket a serpenyőből, és tartsuk őket melegen.

Forrósítsuk fel a maradék olajat a serpenyőben. Forgassuk bele a burgonyát, majd adjuk hozzá fokozatosan a spenótot, és addig pirítsuk őket együtt, amíg a spenótlevelek össze nem esnek. Ízesítsük citromlével, sóval és borssal, majd vegyük ki a serpenyőből, és tartsuk ezt is melegen.

Öntsük a bort a serpenyőbe, forraljuk fel és hagyjuk 1-2 percig csendesen főni. Vegyük le a serpenyőt a tűzhelyről,és olvasszuk fel benne a maradék vajat. Tálaljuk a borjúsültet a spenótos burgonyával, locsoljuk meg a bormártással, és szórjunk mindegyik adagra 1-1 evőkanál zöldfűszert. Díszítsük citromgerezdekkel.

Tipp:

Gyakorlati tanács: A borjúszeletek akkor vannak készen, ha villával csak kissé tudjuk benyomni a felületüket, illetve ha bevágjuk őket, akkor nem szivárog belőlük húslé.

A recept tápértéke:

Adagonként: 490 kcal (2043 kJ), 38 g fehérje, 18 g zsír, 43 g szénhidrát


Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés