Borleves recept

Borleves
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Megnézték:
1929

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Ez a menü is jól kezdődik, mámorító levessel.

4 személyre

  • 5 szem szegfűszeg
  • 1 rúd fahéjrúd
  • 6 dl száraz fehérbor
  • 0.25 db citrom
  • 6 db tojássárgája
  • 10 dkg cukor
  • 3 dl tejszín

Elkészítés

A fűszereket 1 dl borban felforraljuk, hozzáadjuk a citromot, és kb. 2 percig főzzük. A tojássárgáját egy nagyobb tálban a cukorral habosra keverjük.

A fűszeres borhoz hozzáöntjük a maradék fehérbort és a tejszínt, felforraljuk, majd a tűzről levéve, habverővel folyamatosan kevergetve óvatosan hozzáöntjük a cukros tojáshoz.

A levest visszatesszük a tűzre, és állandó kevergetés mellett enyhén felforrósítjuk. (Ha gyerekek is megkóstolják, az elején forraljuk fel az egész bormennyiséget, hogy az alkoholtartalma elillanjon!)


Borleves

Borleves

Ez a menü is jól kezdődik, mámorító levessel.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés