Boros-borsos szósz recept

Boros-borsos szósz
4 3

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
vajdamarta

Nehézség:

Elkészítési idő:

5 perc

Megnézték:
2900

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Különleges ízű, gyorsan készülő, hideg mártás. Nagyobb létszámnál többszörösen növeljük az adagot.

2 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 2 evőkanál dijoni mustár
  • 1 dl száraz fehérbor (esetleg vörös)
  • 1 evőkanál méz
  • 1 kávéskanál csípős paprikaszósz vagy őrölt chili
  • 1 csipet só

Elkészítés

A kéz alá készített hozzávalókat 1 perc alatt sűrű mártássá keverjük. Erdélyi mititéhez, bármilyen húspogácsához, fasírthoz kínálhatjuk.


Boros-borsos szósz

Boros-borsos szósz

Különleges ízű, gyorsan készülő, hideg mártás. Nagyobb létszámnál többszörösen növeljük az adagot.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés

Hozzászólások a(z) Boros-borsos szósz recepthez

thumb
vajdamarta - 2011. március 27.
A dijoni mustár olyan sűrű, hogy megáll benne a kanál, így a méz + bor feltüntetett mennyiségének keverékével nem lesz belőle leves, mert mitől lenne? A fotón is látható. Sima mustár nem jó hozzá. Az ajánlott sorrend jó meglátás, Rigi.
Rigi - 2011. március 26.
Gyanus hogy nem jo a hozzavalok aranya, mert egy 6 fos adagot csinaltam es olyan lett mint a leves. Javaslom hogy a bort a legvegen okosan adagolva izles szerinti suruseg elereseig adagoljuk es ne bizzunk vakon a receptekben.
thumb
vajdamarta - 2010. december 27.
Luzsi, főleg fűszeres húspogácsákhoz ajánlottam, ld. a recept leírásánál. Az édesítést szájíz szerint lehet mérsékelni. Vadsült tálalásakor jól kiegészíti pl. az áfonya vagy josta dzsemet.
thumb
Luzsi - 2010. november 28.
Milyen húshoz ajánljátok?