Boros csirke recept

Boros csirke
3.5 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Elkészítési idő:

90 perc

Megnézték:
3954

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Porhanyós borhagyó - Amit ott hagy, abból mártás lesz!

4 személyre

  • 4 db csirkecomb
  • 4 db csirkemell
  • 2 evőkanál liszt
  • 3 dkg vaj
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 20 dkg bacon
  • 3 fej vöröshagyma (vagy 8 mogyoróhagyma)
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 20 dkg csiperkegomba
  • 3 dl csirkehúsalaplé
  • 6 dl chardonnay
  • 4 ág kakukkfű
  • 2 db babérlevél
  • 2 evőkanál tejföl
  • 1 evőkanál frissen aprított petrezselyem
  • bors

Elkészítés

A sütőt előmelegítjük 160 °C-ra. A húsokat enyhén megsózzuk, majd óvatosan megforgatjuk a lisztben. A vajjal együtt felforrósított olajban minden oldalon pirosra sütjük, majd áttesszük egy hőálló edénybe.

Ugyanabban a serpenyőben megpirítjuk a kockákra vágott bacont, és a hús mellé tesszük. A visszamaradt zsiradékon megpirítjuk a negyedekre vágott hagymát, majd hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát, és az egészet a hús mellé kanalazzuk. Ezután megpirítjuk a gombát is, és félretesszük.

A zsiradékot kiöntjük a serpenyőből, majd beleöntjük az alaplét és a bort. Felforraljuk, a serpenyő aljáról felkaparjuk a leragadt részeket, majd az egészet a húsra öntjük. Hozzáadjuk a kakukkfüvet és a babérlevelet, majd sütőben 30-35 percig sütjük. Ekkor hozzáadjuk a gombát, majd visszatesszük a sütőbe, és további 15 percig sütjük.

A sütőből kivéve a húst, a gombát , a bacont és a hagymát előmelegített tányérra helyezzük, a sütőedényben visszamaradt szaftot pedig nagy lángon 10 percig forraljuk, majd hozzákeverjük a tejfölt, és sózzuk, borsozzuk. Tálaláskor a szószt a csirkére kanalazzuk, és friss petrezselyemmel megszórjuk.


Boros csirke

Boros csirke

Porhanyós borhagyó - Amit ott hagy, abból mártás lesz!

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés