Boros csirke recept
Beküldő: TV Paprika Magazin Nehézség: Elkészítési idő: 90 perc
Megnézték: |
Porhanyós borhagyó - Amit ott hagy, abból mártás lesz!
- 4 db csirkecomb
- 4 db csirkemell
- 2 evőkanál liszt
- 3 dkg vaj
- 2 evőkanál olívaolaj
- 20 dkg bacon
- 3 fej vöröshagyma (vagy 8 mogyoróhagyma)
- 2 gerezd fokhagyma
- 20 dkg csiperkegomba
- 3 dl csirkehúsalaplé
- 6 dl chardonnay
- 4 ág kakukkfű
- 2 db babérlevél
- 2 evőkanál tejföl
- 1 evőkanál frissen aprított petrezselyem
- só
- bors
Elkészítés
A sütőt előmelegítjük 160 °C-ra. A húsokat enyhén megsózzuk, majd óvatosan megforgatjuk a lisztben. A vajjal együtt felforrósított olajban minden oldalon pirosra sütjük, majd áttesszük egy hőálló edénybe.
Ugyanabban a serpenyőben megpirítjuk a kockákra vágott bacont, és a hús mellé tesszük. A visszamaradt zsiradékon megpirítjuk a negyedekre vágott hagymát, majd hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát, és az egészet a hús mellé kanalazzuk. Ezután megpirítjuk a gombát is, és félretesszük.
A zsiradékot kiöntjük a serpenyőből, majd beleöntjük az alaplét és a bort. Felforraljuk, a serpenyő aljáról felkaparjuk a leragadt részeket, majd az egészet a húsra öntjük. Hozzáadjuk a kakukkfüvet és a babérlevelet, majd sütőben 30-35 percig sütjük. Ekkor hozzáadjuk a gombát, majd visszatesszük a sütőbe, és további 15 percig sütjük.
A sütőből kivéve a húst, a gombát , a bacont és a hagymát előmelegített tányérra helyezzük, a sütőedényben visszamaradt szaftot pedig nagy lángon 10 percig forraljuk, majd hozzákeverjük a tejfölt, és sózzuk, borsozzuk. Tálaláskor a szószt a csirkére kanalazzuk, és friss petrezselyemmel megszórjuk.