Bőrös malacsült sörrel locsolva, sült céklával és sütőtökkel, párolt pezsgős lilakáposztával recept
Beküldő: Hobbychef Nehézség: Elkészítési idő: 60 perc
Megnézték: |
Újév tájékán két ételt mindenképp az étlapunkra kell tűzni annak érdekében, hogy szerencsések és gazdagok legyünk az új évben magyar hiedelem szerint. Az egyik a malacsült. Nos én ezúttal egy kicsit szakítottam a hagyományos receptekkel.
- 25 dkg malachús
- 1 dl sör
- méz
- 1 db cékla
- 20 dkg sütőtök
- 1 szelet lilakáposzta
- 1 db lilahagyma
- 1 db babérlevél
- ecet
- só
- őrölt fekete bors
- őrölt pirospaprika
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál disznózsír
- olívaolaj
- 1 dl pezsgő
Elkészítés
A malachús bőrét bevagdosom, sózom, borsozom, szórok rá pirospaprikát, nyomok rá fokhagymát, s néhány órára beteszem a hűtőbe.
Majd egy serpenyőben disznózsíron beteszem a sütőbe, fóliával letakarva.
A céklát és a tököt pucolás után felkockázom, egy serpenyőbe rakom, sózom, borsozom, locsolok rá olívaolajat, beteszem a sütőbe.
A káposztát legyalulom. Serpenyőben a karikára vágott lilahagymát megkapatom, dobok rá köménymagot, ráteszem a káposztát, sózom, borsozom, öntök rá ecetet, teszek rá babérlevelet. Amikor már csaknem kész, ráöntöm a pezsgőt.
Közben a malachúst időnként meglocsolom a saját zsírjával és sörrel, 40 perc után leveszem a fóliát a malachúsról, kenek rá mézet, s átkapcsolok grill fokozatra.
Tálaláskor egy szelet malachúst teszek a tányérra, mellé sült zöldségeket és káposztát.