Borscs recept

Borscs
5 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Elkészítési idő:

70 perc

Megnézték:
7105

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Orosz céklaleves, húsban gazdag!

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 4 dkg vaj
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 50 dkg cékla
  • 0.5 db zeller
  • 3 db paradicsom
  • 1 csipet cukor
  • 1.5 liter húsalaplé
  • 40 dkg burgonya
  • 40 dkg káposzta
  • 50 dkg főtt marhahús
  • 2 evőkanál fehérborecet
  • 2 evőkanál frissen aprított petrezselyem
  • 2 dl tejföl

Elkészítés

A vajat megolvasztjuk, hozzáadjuk az apróra vágott hagymát és fokhagymát, és lassú tűzön 5 percig pároljuk.

Hozzáadjuk a felkockázott céklát, az apróra vágott zellert, a meghámozott, kimagozott és apróra vágott paradicsom felét, a cukrot és egy csipet sót, felöntjük 2 dl alaplével, majd fedő alatt közepes lángon fél órán át főzzük.

Ezalatt a cikkekre vágott krumplit és a legyalult káposztát a maradék alaplében puhára főzzük, ügyelve arra, hogy ne főzzük túl.

Hozzáadjuk a maradék paradicsomot, a felkockázott marhahúst és a céklás keveréket, és 10 percig forraljuk.

Hozzákeverjük az ecetet, ízlés szerint sózzuk, majd megszórjuk a petrezselyemmel. Tálaláskor a levest tányérokba merjük, és a tetejére tejfölt kanalazunk.


Borscs recepthez kapcsolódó receptek

Borscs

Borscs

Orosz céklaleves, húsban gazdag!

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés