Borsóleves húsgombóccal recept

Borsóleves húsgombóccal
3.5 3

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Némethné Zsuzsa

Nehézség:

Elkészítési idő:

40 perc

Megnézték:
3513

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Télen is gyakran készítek zöldborsólevest, ez a kedvenc receptem.

4 személyre

  • mirelit borsó
  • bébirépa
  • fehérzöldség
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 1 db Maggi zöldségleveskocka

A húsgombóchoz:

  • 20 dkg darálthús
  • 1 db tojás
  • 1 evőkanál vaj
  • só, bors, petrezselyemzöld
  • zsemlemorzsa
  • reszelt vöröshagyma

Elkészítés

A borsót és a zöldségeket olajon pároljuk, rászórjuk az apróra vágott ptrezselyem felét majd pici lisztet szórunk rá, és vízzel felöntjük. Sózzuk, majd ha felforr a leveskockát is hozzáadjuk. Közben a húsgombócnak valókat összegyúrjuk, és pihentetjük. Ne legyen túl kemény, de ne legyen lágy sem.

Vízes kézzel gombócokat formázunk, és a forró, de nem forraló levesbe beletesszük őket. Ha feljönnek a leves tetejére, már csak 10 percet kell főzni, és kész. A levest lassan főzzük, mert ha gyorsan fő, zavaros lessz. Azt pedig nem szeretnénk.


Borsóleves húsgombóccal recepthez kapcsolódó receptek

Borsóleves húsgombóccal

Borsóleves húsgombóccal

Télen is gyakran készítek zöldborsólevest, ez a kedvenc receptem.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés

Hozzászólások a(z) Borsóleves húsgombóccal recepthez

thumb
Némethné Zsuzsa - 2013. február 19. 12345
A hozzávalók: Mirelit borsó,bébirépa,fehérzöldség, 1csokor petrezselyemzöld,1 Maggi zöldségleveskocka,só.A gombóchoz:20 dkg darálthús,1 tojás, 1 ek vaj, só,bors,petrezselyemzöld,zsemlemorzsa reszelt vöröshagyma.