Borsóleves mentával recept

Borsóleves mentával

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Elkészítési idő:

45 perc

Megnézték:
901

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Színdús és ízdús - különlegesség egyszerű hozzávalókból!

6 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 40 dkg füstölt főtt sonka
  • 1.5 liter csirkealaplé
  • 10 dkg orsótészta
  • 1 db cukkini
  • 25 dkg fagyasztott borsó
  • 3 evőkanál frissen aprított menta + a tálaláshoz
  • parmezánforgácsok

Elkészítés

Az olajat közepes lángon felforrósítjuk, majd az apróra vágott hagymát és a szeletekre vágott fokhagymát 4-5 perc alatt puhára pároljuk benne.

Hozzáadjuk a csíkokra vágott sonkát, 2 percig főzzük, majd nagy lángon hozzáöntjük az alaplét, és forralni kezdjük.

Ha már forr, hozzáadjuk a tésztát, 8 percig főzzük, majd hozzáadjuk a hosszában vékony szeletekre vágott cukkinit, a borsót és a mentát, és további 2-3 percig forraljuk, míg a tészta teljesen meg nem puhul.

A levest tálaláskor megszórjuk a parmezánnal, és mentalevelekkel díszítjük.


Borsóleves mentával recepthez kapcsolódó receptek

Borsóleves mentával

Borsóleves mentával

Színdús és ízdús - különlegesség egyszerű hozzávalókból!

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés