Borsóleves recept

Borsóleves
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
bisztrónyúl

Nehézség:

Elkészítési idő:

120 perc

Megnézték:
2623

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Borsóleves sok zöldséggel!

4 személyre

  • 1 evőkanál zsír, lehet persze olaj is, de akkor két kanál
  • 0.5 kg friss borsó
  • 6 db idei sárgarépa
  • 5 db idei fehérrépa
  • 5 db újkrumpli
  • 1 fej főzőhagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 db paradicsom
  • 1 darabka zöld hegyes paprika
  • 1 db farhát (csak az íze miatt)
  • 0.5 evőkanál pirospaprika
  • 1 evőkanál liszt
  • só, ahogy szeretjük
  • csipetke: tojás+liszt

Elkészítés

A zöldségeket karikázzuk, a hagymát, krumplit negyedeljük. Persze előtte pucoljuk és mossuk meg őket!

Tegyünk egy kanál zsírt a fazékba, mikor felolvadt adjuk hozzá az összes zöldséget, borsót. Én ilyenkor lefedem úgy 10 percre, hagyom párolódni. Megszórom liszttel, piros paprikával, gyorsan átkeverem, mehet hozzá a csirke farhát, felöntjük vízzel, kerüljön bele a paradicsom, a darabka zöld hegyes! Majd sózzuk és főzzük.

Most egy jó másfél órán át hagytam a tűzön, ugyanis menet közben kicsit elbóbiskoltam, de ez egy cseppet sem ártott neki! Végül a lisztből és tojásból tésztát gyúrunk és bele csipegetjük a levesbe. Még egyet forralunk rajta és kész!


Borsóleves recepthez kapcsolódó receptek

Borsóleves

Borsóleves

Borsóleves sok zöldséggel!

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés