Borsópürés penne recept

Borsópürés penne
4 3

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Elkészítési idő:

40 perc

Megnézték:
2768

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Bizarr látvány - az ízéért megéri!

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 30 dkg mirelit zöldborsó
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 5 dkg fenyőmag
  • 4 dkg reszelt parmezán + a tálaláshoz
  • 0.5 kiskanál só + a főzővízbe
  • 0.5 kiskanál bors + a tetejére
  • 0.8 dl olívaolaj
  • 50 dkg penne tészta

Elkészítés

A zöldborsót megfőzzük és alaposan lecsepegtetjük. Bekapcsoljuk a konyhai robotgépet, beledobjuk a fokhagymát, majd miután összeaprította, a motort leállítva hozzáadjuk a zöldborsót, a fenyőmagot, a parmezánt, a sót és a borsot, és az egészet finomra aprítjuk. Járó motornál hozzáöntjük az olajat, és azzal is eldolgozzuk.

Közben a tésztát lobogó sós vízben al dentére főzzük, majd leszűrjük. A főzővízből félreteszünk egy pohárnyit. A kifőtt tésztát elkeverjük a borsópürével, és ízlés szerint teszünk hozzá a főzővízből. Frissen őrölt borssal ízesítve tálaljuk.


Borsópürés penne recepthez kapcsolódó receptek

Borsópürés penne

Borsópürés penne

Bizarr látvány - az ízéért megéri!

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés

Hozzászólások a(z) Borsópürés penne recepthez

ametiszt - 2010. június 04.
mi a baj a zold szinnel? nagyon is jol mutat, sajttal megszorva meg inkabb. Parmezan hianyaban cheddar sajttal, fenyomag hianyaban tokmaggal - keves fokhagymaval (mert nem szeretem) - megis isteni finom lett. Koszonom :D