Borsópürés penne

Borsópürés penne

Bizarr látvány - az ízéért megéri!

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 30 dkg mirelit zöldborsó
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 5 dkg fenyőmag
  • 4 dkg reszelt parmezán + a tálaláshoz
  • 0.5 kiskanál só + a főzővízbe
  • 0.5 kiskanál bors + a tetejére
  • 0.8 dl olívaolaj
  • 50 dkg penne tészta
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

A zöldborsót megfőzzük és alaposan lecsepegtetjük. Bekapcsoljuk a konyhai robotgépet, beledobjuk a fokhagymát, majd miután összeaprította, a motort leállítva hozzáadjuk a zöldborsót, a fenyőmagot, a parmezánt, a sót és a borsot, és az egészet finomra aprítjuk. Járó motornál hozzáöntjük az olajat, és azzal is eldolgozzuk.

Közben a tésztát lobogó sós vízben al dentére főzzük, majd leszűrjük. A főzővízből félreteszünk egy pohárnyit. A kifőtt tésztát elkeverjük a borsópürével, és ízlés szerint teszünk hozzá a főzővízből. Frissen őrölt borssal ízesítve tálaljuk.