Borsos lazac,majonézes jégsalátával recept
Beküldő: Némethné Zsuzsa Nehézség: Elkészítési idő: 20 perc
Megnézték: |
Egészséges ebéd, elérhető áron - Borsos lazac,majonézes jégsalátával recept
- 40 dkg lazac
- 1 teáskanál színes borskeverék frissen őrölve
- ízlés szerint só
- 0.5 db citrom
- 2 evőkanál folyékony margarin
A körethez:
- 1 db jégsaláta
- 2 dl tejföl
- só, bors
- 1 teáskanál mustár
- 3 evőkanál majonéz
- 1 evőkanál méz
- 2 db újhagyma
- 1 teáskanál citromlé
Elkészítés
A lazacot 4 felé vágjuk, és megmossuk, letisztítjuk. Megtörölgetjük és enyhén besózzuk, majd az őrölt színes borssal bedörzsöljük. (fehér, fekete, zöld, és rózsabors) 20 percig hagyjuk állni, majd a vajat felhevítjük serpenyőben, és a lazac mindkét oldalát 5 percig átsütjük.
A salátát megmossuk és leszárítjuk, majd apróra vágjuk, az újhagymát tisztítás után felkarikázzuk. A majonézt és a tejfölt a sóval, borssal, mustárral, és a mézzel, citromlével kikeverjük, és a saláta, hagyma keverékével lazán összekeverjük. Azonnal tálaljuk. A meleg hal mellé párolt rizst kínálunk köretnek citromkarikával díszítve.
Borsos lazac,majonézes jégsalátával recepthez kapcsolódó receptek
Borsos lazac,majonézes jégsalátával
Hozzászólások a(z) Borsos lazac,majonézes jégsalátával recepthez









