Borsos sertésszűz recept

Borsos sertésszűz

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Elkészítési idő:

30 perc

Megnézték:
1715

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Kezdők álma - egyszerűen mennyei!

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 2 evőkanál szójaszósz
  • 2 evőkanál barna cukor
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál étolaj
  • 1 evőkanál zúzott fekete bors
  • 40 dkg sertésszűz
  • lime-gerezdek a tálaláshoz

A slátához:

  • 1 db kígyóuborka
  • só, bors
  • 20 dkg babcsíra
  • 2 evőkanál frissen aprított menta
  • 1 evőkanál citromlé
  • 1 evőkanál olívaolaj

Elkészítés

A szójaszószt összekeverjük a barna cukorral, az összezúzott fokhagymával, az étolajjal és a borssal, meglocsoljuk vele a húst, és jól átforgatjuk benne.

Közepes lángon felhevítünk egy serpenyőt, és a húst a 4-5 perc alatt körbepirítjuk benne.

Az uborkát csíkokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, majd összeforgatjuk a babcsírával, a mentával és a citromlével elkevert olívaolajjal.

A húst felszeleteljük, a salátára halmozzuk, és lime-gerezdekkel díszítve tálaljuk.


Borsos sertésszűz

Borsos sertésszűz

Kezdők álma - egyszerűen mennyei!

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés