Borsós sertésszűz zöld tésztával recept

Borsós sertésszűz zöld tésztával
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

60 perc

Megnézték:
3244

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


A szűznek nem kell sok - a tésztának sem :)

4 személyre

  • 80 dkg sertésszűz
  • 0.5 evőkanál olaj + a sütéshez
  • 1 kiskanál frissen őrölt bors

A tésztához:

  • 25 dkg liszt
  • 0.5 kiskanál só + a petrezselyemhez
  • 2 db tojás
  • 1 csokor petrezselyem
  • bors
  • 0.25 dl olívaolaj
  • 0.25 dl étolaj

Elkészítés

A tésztához a lisztet a sóval együtt egy edénybe szitáljuk, a közepébe egy mélyedést készítünk, beleöntjük az enyhén felvert tojást, és kézzel 10 perc alatt összedolgozzuk.

Ha a masszát túl lágynak találjuk, adhatunk még hozzá lisztet, ha száraznak, akkor pedig vizet. A tésztából labdát formázunk, és 15 percet állni hagyjuk.

A petrezselymet leforrázzuk, hideg vízzel leöblítjük, majd alaposan lecsepegtetjük, és sózzuk, borsozzuk.

Hozzáadjuk az olajat, botmixerrel pürésítjük, majd egy szűrőn átnyomkodjuk. (A leszűrt olajnak csak egy részét használjuk fel most, a maradékot máskor, illetve díszítésnek is felhasználhatjuk.)

A szűrőn fennakadt petrezselyempüréből 1.5 evőkanálnyit, az olajból 1 evőkanálnyit a tésztához adunk, majd belisztezett felületen vékonyra nyújtjuk.

Feltekerjük egy sodrófára, a sodrófa hosszában éles késsel átvágjuk, majd az egymáson lévő rétegeket széles metéltté vágjuk, és lobogó sós vízben al dentére főzzük.

Közben a sütőt előmelegítjük 200 fokra. A húst vékonyan megkenjük olajjal, és meghempergetjük a borsban.

A húst forró serpenyőben körbepirítjuk, majd egy sütőedénybe tesszük, és a sütőben 10-12 perc alatt készre sütjük. Mielőtt felszeletelnénk, a sütőből kivéve 10 percet állni hagyjuk.

A húst a tésztára halmozzuk, és a pecsenyelével meglocsolva tálaljuk.

Zöld tészta készítésének fázisai:


Borsós sertésszűz zöld tésztával recepthez kapcsolódó receptek

Borsós sertésszűz zöld tésztával

Borsós sertésszűz zöld tésztával

A szűznek nem kell sok - a tésztának sem :)

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés