Borsos tofusült

Borsos tofusült

Az ára nem borsos! Bezzeg a tofu :)

4 személyre

  • 1 kiskanál kínai ötfűszer-keverék
  • 2 evőkanál rizsliszt
  • 50 dkg tofu
  • 0.6 dl mogyoróolaj
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 0.6 dl hoisin szósz
  • 2 evőkanál szójaszósz
  • 1 evőkanál frissen őrölt bors
  • 35 dkg brokkoli
  • főtt jázminrizs a tálaláshoz
  • újhagyma és csili a díszítéshez
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

A fűszerkeverék felét a rizsliszthez keverjük, és megforgatjuk benne a szeletekre vágott tofut.

Egy wokban felforrósítunk 2 evőkanál mogyoróolajat, és a tofuszeleteket aranybarnára sütjük benne. Konyhai papírtörlőn leitatjuk róluk az olajat, és tálalásig melegen tartjuk.

A wokot kitöröljük, közepes lángon felforrósítjuk a maradék olajat, és az apróra vágott hagymát és az összezúzott fokhagymát 5-6 percig pirítjuk benne.

Hozzáadjuk a hoisin szószt, a szójaszószt, 0,6 dl vizet, a borsot és a maradék fűszerkeveréket, és 3-4 percig forraljuk, hogy besűrűsödjön.

A brokkolit virágjaira bontjuk, leforrázzuk, majd hozzáforgatjuk a szószhoz.

Tálaláskor a tofuszeleteket a rizsre helyezzük, mellétesszük a brokkolit, majd az egészet megöntözzük a szósszal. Csíkokra vágott újhagymával és apróra vágott csilivel díszítjük.