Borzas alma recept

Borzas alma

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

60 perc

Megnézték:
1445

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Miért ne fogyaszthatnánk el a szállóigévé vált „napi egy almát” laktató desszert formájában? Almából, ropogós zabpehelyből és egy gombóc joghurtfagylaltból ínycsiklandó, tápanyagokban gazdag csemegét készíthetünk.

1 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 2 evőkanál világosbarna cukor
  • 2 evőkanál sima liszt (BL 51)
  • 0.5 kiskanál őrölt fahéj
  • 3 evőkanál frissen facsart citromlé
  • 1.3 kg kompótnak való alma
  • 1 kiskanál vaníliaeszencia
  • 1 liter zsírszegény joghurtos vaníliafagylalt

A tetejére:

  • 4 dkg zabpehely
  • 5 dkg sima liszt
  • 11.5 dkg világosbarna cukor
  • 0.5 kiskanál őrölt fahéj
  • 8.5 dkg kisebb darabokra vágott hideg vaj

Elkészítés

A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük (gázsütőnél 4-es fokozat). Egy szögletes, tűzálló tálat vékonyan bepermetezünk olajozóspray-vel. A barna cukrot, a lisztet és a fahéjat háztartási robotgépbe tesszük, majd a pillanatkapcsolót használva néhány másodperc alatt összekeverjük. (A hozzávalókat egy közepes méretű tálban kézzel is összekeverhetjük.)

A citromlét egy nagy tálba öntjük. Meghámozzuk az almát, és vékonyra felszeleteljük. Beleforgatjuk a citromlébe, rászórjuk a barnacukros keveréket, és hozzáöntjük a vaníliaeszenciát. Az egészet jól összeforgatjuk, majd az előkészített tűzálló tálba borítjuk.

A zabpelyhet, a lisztet, a barna cukrot és a fahéjat egy közepes méretű tálban összekeverjük. Kézzel beledolgozzuk a vajdarabkákat, és addig morzsoljuk, amíg az állaga durvára reszelt kenyérmorzsára emlékeztet. Az almára szórjuk, azután 40 percig sütjük a sütőben, amíg a tészta teteje aranysárgára sül, és az alma megpuhul. Joghurtfagylalttal tálaljuk.

Tipp:

• Az almát kemény húsú körtével is helyettesíthetjük. Rostosabb változathoz használjunk teljes kiőrlésű lisztet.

Miért egészséges?

Az almában és a zabpehelyben található, vízben oldódó rostok csökkentik az ártalmas koleszterin szintjét.

A recept tápértéke:

Energia 273 kcal, zsír 8 g (ebből telített 4 g), fehérje, 4 g, szénhidrát 41 g, nátrium 48 mg (só 0,1 g), élelmi rost 2 g.


Borzas alma recepthez kapcsolódó receptek

Borzas alma

Borzas alma

Miért ne fogyaszthatnánk el a szállóigévé vált „napi egy almát” laktató desszert formájában? Almából, ropogós zabpehelyből és egy gombóc…

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés