Bosnyák szelet recept

Bosnyák szelet

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Tündi konyha

Nehézség:

Elkészítési idő:

60 perc

Megnézték:
1248

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Ezt a süteményt ajánlották, hogy süssem meg, mert isteni finom. Megsütöttem és tényleg nagyon finom, ezért én is csak ajánlani tudom mindenkinek, hogy készítse el! Egyszerű omlós linzer tésztája meg van kenve házi szilvalekvárral a tetején pedig ott csücsülnek a diós ízű golyócskák. Isteni és nagyon egyszerű elkészíteni.

8 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

Az első tésztához:

  • 30 dkg liszt
  • 10 dkg kristálycukor
  • 10 dkg margarin
  • 0.5 csomag sütőpor
  • 0.5 db citrom reszelt héja és leve
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 db tojás
  • 1 csipet só

A második tésztához:

  • 15 dkg liszt
  • 10 dkg margarin olvasztva
  • 5 dkg kristálycukor
  • 8 dkg darált dió

A kenéshez és szóráshoz:

  • szilvalekvár
  • porcukor

Elkészítés

Tepsi mérete 8 személyre: 20x36 cm

1. Lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, majd az első tészta többi hozzávalóit is hozzá tesszük és jól összegyúrjuk.

2. Sütőpapírral bélelt tepsibe a kezünkkel egyenletesen bele nyomkodjuk a tésztát.

3. A tésztát sűrűbb lekvárral nem túl vékonyan megkenjük.

4. A második tészta hozzávalóit is jól összegyúrjuk. Közepes nagyságú golyókat készítünk és a lekváros tésztára ráhelyezzük.

5. Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 30-35 percig sütjük.

6. A megsült és kihűlt sütemény tetejét porcukorral megszórjuk és hosszúkás szeletekre felvágjuk.


Bosnyák szelet recepthez kapcsolódó receptek

Bosnyák szelet

Bosnyák szelet

Ezt a süteményt ajánlották, hogy süssem meg, mert isteni finom. Megsütöttem és tényleg nagyon finom, ezért én is csak ajánlani tudom mindenkinek, hogy készítse el! Egyszerű omlós linzer tésztája meg van kenve házi szilvalekvárral a tetején…

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés