Bostoni krémes pite recept

Bostoni krémes pite
5 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

80 perc

Megnézték:
2085

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Pitedélután - krémes és csokis pitével

12 személyre

  • 25 dkg liszt + a formába
  • 2 kiskanál sütőpor
  • 0.25 kiskanál só
  • 11.5 dkg puha vaj + a formába
  • 20 dkg cukor
  • 1 kisanál vaníliakivonat
  • 2 db tojás
  • 1.5 dl tej

A krémhez:

  • 1 db vaníliarúd
  • 3.3 dl tej
  • 6.5 dkg cukor
  • 2 evőkanál kukoricakeményítő
  • 3 db tojássárgája
  • 2 evőkanál vaj
  • 1 kiskanál vaníliakivonat

A csokimázhoz:

  • 0.5 dl tejszín
  • 1 kiskanál instant kávé
  • 11.5 dkg étcsokoládé
  • 1 evőkanál méz
  • 2.5 dkg porcukor

Elkészítés

A krémhez a hosszában kettévágott vaníliarúddal felmelegítünk 2,5 dl tejet. A cukrot összekeverjük a kukoricakeményítővel, és hozzáadjuk a maradék tejet.

A meleg tejből kivesszük a vaníliát, és a magjait a keményítős keverékbe kaparjuk. A keveréket folyamatos kevergetés mellett, közepes lángon besűrítjük, és miután bugyogni kezd, még 2 percig főzzük.

A meleg tejet lassan az enyhén felvert tojássárgájákra öntjük, majd hozzáadjuk a keményítős keveréket, és a tűzre visszatéve ezt is besűrítjük.

A tűzről levéve hozzáadjuk a vajat és a vaníliát, és fóliával letakarva 2 órára a hűtőbe tesszük.

A tortalapokhoz összekeverjük az átszitált lisztet, a sütőport és a sót. A sütőt előmelegítjük 190 ºC-ra.

A vajat robotgéppel nagy sebességen 30 másodpercig keverjük, majd hozzáadjuk a cukrot és a vaníliát, és 4-5 perc alatt habosra keverjük.

Egyesével hozzáadjuk a tojásokat, majd összedolgozzuk a liszttel és a szoba-hőmérsékletű tejjel.

A tésztát egy kivajazott és kilisztezett, 21 cm átmérőjű tortaformába simítjuk, és 35-40 perc alatt készre sütjük (tűpróbával ellenőrizzük). 10 percig a formában pihentetjük, majd a formából kivéve hagyjuk teljesen kihűlni.

A csokimázhoz a tejszínt felforraljuk a kávéval, a tűzről levéve hozzákeverjük az apróra vágott csokoládét, majd a mézet és az átszitált porcukrot, és 10 percig hagyjuk hűlni, hogy besűrűsödjön.

A tortát egy recés késsel vízszintesen kettévágjuk. Az alsó tortalapot egy tálalótálra tesszük, és rásimítjuk a tölteléket úgy, hogy a szélétől 1,5 cm-re már ne legyen krém.

Rátesszük a felső lapot, egyenletesen elosztjuk rajta a csokimázat, és hagyjuk, hogy az oldalán is lecsurogjon. Minimum 4, maximum 24 órára behűtjük, de tálalás előtt szobahőmérsékleten 30 percet állni hagyjuk.


Bostoni krémes pite recepthez kapcsolódó receptek

Bostoni krémes pite

Bostoni krémes pite

Pitedélután - krémes és csokis pitével

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés