Bostoni krémtorta recept

Bostoni krémtorta
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Némethné Zsuzsa

Nehézség:

Elkészítési idő:

90 perc

Megnézték:
622

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


1855-ben Amerikában, Bostonban a Parker House Hotel megnyitójára rukkoltak elő ezzel a nagyszerű desszerttel. Annyira népszerű lett hogy 1996-ban ez lett Massachusetts állam hivatalos desszertje.

6 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

Az alaphoz:

  • 45 dkg krémsajt
  • 15 dkg kristálycukor
  • 1 csipet só
  • 2 db tojás
  • 8 dkg tejföl

A piskótához:

  • 22 dkg liszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 0.25 teáskanál só
  • 4 db nagy tojás
  • 22.5 dkg kristálycukor
  • 1.2 dl tej
  • 0.8 dl olaj
  • 0.5 teáskanál vaníliakivonat

A pudingkrémhez:

  • 3.5 dl tej
  • 11 dkg kristálycukor
  • 1 csipet só
  • 3 dkg vaníliaízű pudingpor
  • 6 db tojás

A csokoládémázhoz:

  • 2.3 dl habtejszín
  • 23 dkg félédes csokoládé
  • 2 teáskanál vaj

Elkészítés

Kibélelünk dupla réteg sütőpapírral egy 25 cm átmérőjű, kör alakú tortaformát. A sajttorta alaphoz egy nagy tálba tesszük a hozzávalókat, simára keverjük a merülőmixerrel, és az előkészített formába simítjuk. 160 fokra előmelegített sütőben kb. 45 percig sütjük, majd kikapcsolt sütőben további 30 percig szárítjuk. Kivesszük, és teljesen kihűtjük.

A piskótához elvegyítjük a lisztet a sütőporral és a sóval. A tojásokat fehéredésig habosítjuk a cukorral. Homogénre keverjük a tejet az olajjal és a vaníliával, és a lisztes keverékkel váltakozva a tojásos masszához keverjük. Egy 25 cm átmérőjű tortakarikába öntjük, és 175 fokon 25 percig sütjük.

A pudingkrémhez 4-5 ek tejet öntünk a cukorral, a sóval és a pudingporral kihabosított tojásra. A maradék tejet felforraljuk, majd hozzáadjuk a pudingos tojáshabot. Közepes lángon besűrűsítjük, majd kihűtjük. A piskótát vízszintesen háromfelé vágjuk, az alsó lapra ráillesztjük a sajttortát. A tetején eloszlatjuk a pudingkrémet, befedjük a másik piskótalappal, ráhelyezzük a következő lapot, és a pudingkrémet, majd az utolsó harmadik lappal fedjük, és nyomkodjuk le. Néhány órára a hűtőbe tesszük a tortát.

A mázhoz felforraljuk a tejszínt, ráöntjük a feldarabolt csokoládéra, állni hagyjuk 1 percig, majd simára keverjük. Belecsipkedjük a vajat, és homogénre keverjük a szószt. A tortát sütőrácsra helyezzük, és bevonjuk a csokoládéval. Díszítjük.


Bostoni krémtorta recepthez kapcsolódó receptek

Bostoni krémtorta

Bostoni krémtorta

1855-ben Amerikában, Bostonban a Parker House Hotel megnyitójára rukkoltak elő ezzel a nagyszerű desszerttel. Annyira népszerű lett hogy 1996-ban ez lett Massachusetts állam hivatalos desszertje.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés