Bounty golyó recept
Beküldő: Gizi Nehézség: Elkészítési idő: 30 perc
Megnézték: |
A selymesen-krémes kókuszréteg a szánkban olvadó csokoládéval, egyszerűen abbahagyhatatlan.
- Hozzávalók 28-30 db golyóhoz:
- 20 dkg kókuszreszelék
- 10 dkg porcukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 10 dkg mascarpone
- 1 tábla csokoládé (60%-os)
Elkészítés
A mascarponét keverjük habosra a porcukorral, és a vaníliás cukorral. Ezután adjuk hozzá a kókuszreszeléket, majd kézzel gyúrjuk össze a masszát. (ízlés szerint több cukrot is adhatunk hozzá)
Ezután nedves kézzel, formáljunk kb. diónyi nagyságú golyókat, majd tegyük egy sütőpapírral bélelt tálcára.
Helyezzük be a fagyasztóba 1-2 órára, hogy a golyók teljesen megdermedjenek.
A csokoládét tördeljük bele egy fém tálba, majd gőzfürdő fölött, néha megkeverve olvasszuk fel.
Ezután vegyük ki a fagyasztóból a kókuszgolyókat, majd egyesével vonjuk be az olvasztott csokoládéval.
Én hurkapálcát szúrtam a golyóba, majd belemártottam az olvasztott csokoládéba. Ezután hagytam a felesleges csokoládét lecsepegni, majd visszahelyeztem a sütőpapírral bélelt tálcára.
Mivel a golyók hidegek, így a csokoládé gyorsan megdermed.
Hűvös helyen hosszabb ideig tárolhatjuk már, ha megtudjuk állni, hogy ne faljuk be egyszerre, mert annyira finom.