Brassói aprópecsenye zöldborsóval recept

Brassói aprópecsenye zöldborsóval
3.5 3

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
kati1005

Nehézség:

Elkészítési idő:

50 perc

Megnézték:
10665

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Ízletes egytálétel.

6 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 20 dkg hagyma
  • 1 kg sertéscomb
  • 1 kávéskanál morzsolt majoránna
  • 80 dkg zöldborsó ( 40 dkg tisztított)
  • 1 csokor petrezselyemzöld apróra vágva
  • 1 db hegyes paprika
  • fokhagyma ízlés szerint

Elkészítés

A húst leöblítjük, szárazra töröljük, és kb. 2-3 cm széles, 4-5 cm hosszú csíkokra felvágjuk. A szalonnát gyufaszál vékonyságú csíkokra metéljük. A hagymát és a fokhagymát meghámozzuk, a hagymát karikára, a fokhagymát vékony szeletekre vágjuk.

A szalonnát megpirítjuk, hozzáadjuk a hagymát és a fokhagymát, fedő alatt megfonnyasztjuk. Rádobjuk a húst, 2-3 percig erős tűzön pirítjuk, majd meghintjük a majoránnával, ízlés szerint sózzuk, erőteljesen borsozzuk, majd lassú tűzön, fedő alatt puhára pároljuk. Ha a levét elfőné, kevés meleg vízzel vagy húslevessel pótoljuk.

Miközben a hús puhul, kifejtjük a zöldborsót, leöblítjük, kevés sós vízzel puhára pároljuk. A petrezselymet leöblítjük, finomra vágjuk. A paprikát kicsumázzuk, ereit-magjait (részben) eltávolítjuk, kisebb kockákra aprózzuk.

A puhára párolt húst zsírjára sütjük, hozzáadjuk a leszűrt zöldborsót, utána sózzuk-borsozzuk, összeforrósítjuk, lazán belekeverjük a petrezselymet, végül tálra halmozzuk, és megszórjuk a paprikakockákkal.

Pirított hasábburgonyával, vegyes salátával kínálhatjuk.


Brassói aprópecsenye zöldborsóval recepthez kapcsolódó receptek

Brassói aprópecsenye zöldborsóval

Brassói aprópecsenye zöldborsóval

Ízletes egytálétel.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés