Brassói másképpen recept

Brassói másképpen
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Némethné Zsuzsa

Nehézség:

Elkészítési idő:

50 perc

Megnézték:
6338

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Ennek az ételnek számtalan változata létezik. Én magam is megpróbálkoztam másképpen elkészíteni. Becsempéztem egy kis édesburgonyát a hagyományos sárga burgonya mellé. A szósz turmixolva lett, és selymes állaga nagyon mutatós a sült húshoz.

4 személyre

  • 60 dkg szűzpecsenye
  • 10 dkg kolozsvári szalonna
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál fűszerpaprika
  • 1 dl húsalaplé
  • 1 evőkanál víz
  • 1 teáskanál étkezési keményítő
  • őrölt bors

A körethez:

  • 50 dkg burgonya (sárga)
  • 2 db édesburgonya

Elkészítés

A szalonnát felkockázva egy serpenyőben lepirítjuk az apróra vágott hagymával együtt. A szűzpecsenyét leinazzuk, és centis darabokra felvágjuk.

Egy másik serpenyőben kevés olajon a húst mindkét oldalán fehéredésig sütjük, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a fűszerpaprikával, és a fokhagymát ráreszeljük, majd az alaplét ráöntve addig sütjük, míg meg nem puhul. Közben le kell egy fóliával takarni.

Ha elkészült, a szószt ráöntjük a szalonnás hagymára, és összeturmixoljuk. Forraljuk fel, és sürítsük víz és keményítő keverékével.

A húst szeleteljük fel, és a mártással kínáljuk. A burgonyákat főzzük meg, és karikázzuk fel, majd vajon forgassuk át vigyázva, hogy ne főjön szét. A tálon felváltva rakjuk ki a húshoz.


Brassói másképpen recepthez kapcsolódó receptek

Brassói másképpen

Brassói másképpen

Ennek az ételnek számtalan változata létezik. Én magam is megpróbálkoztam másképpen elkészíteni. Becsempéztem egy kis édesburgonyát a hagyományos sárga burgonya mellé. A szósz turmixolva lett, és selymes állaga nagyon mutatós a sült…

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés