Brassói másképpen recept
Beküldő: Némethné Zsuzsa Nehézség: Elkészítési idő: 50 perc
Megnézték: |
Ennek az ételnek számtalan változata létezik. Én magam is megpróbálkoztam másképpen elkészíteni. Becsempéztem egy kis édesburgonyát a hagyományos sárga burgonya mellé. A szósz turmixolva lett, és selymes állaga nagyon mutatós a sült húshoz.
- 60 dkg szűzpecsenye
- 10 dkg kolozsvári szalonna
- 1 db vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál fűszerpaprika
- 1 dl húsalaplé
- 1 evőkanál víz
- 1 teáskanál étkezési keményítő
- só
- őrölt bors
A körethez:
- 50 dkg burgonya (sárga)
- 2 db édesburgonya
- só
Elkészítés
A szalonnát felkockázva egy serpenyőben lepirítjuk az apróra vágott hagymával együtt. A szűzpecsenyét leinazzuk, és centis darabokra felvágjuk.
Egy másik serpenyőben kevés olajon a húst mindkét oldalán fehéredésig sütjük, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a fűszerpaprikával, és a fokhagymát ráreszeljük, majd az alaplét ráöntve addig sütjük, míg meg nem puhul. Közben le kell egy fóliával takarni.
Ha elkészült, a szószt ráöntjük a szalonnás hagymára, és összeturmixoljuk. Forraljuk fel, és sürítsük víz és keményítő keverékével.
A húst szeleteljük fel, és a mártással kínáljuk. A burgonyákat főzzük meg, és karikázzuk fel, majd vajon forgassuk át vigyázva, hogy ne főjön szét. A tálon felváltva rakjuk ki a húshoz.