Bratwurst krémes almakompóttal recept

Bratwurst krémes almakompóttal

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Elkészítési idő:

45 perc

Megnézték:
2371

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Ebben jók a németek - mi több zseniálisak!

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 2 evőkanál vaj
  • 1 evőkanál étolaj + a kolbászokra
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 db alma
  • 1 db babérlevél
  • 0.5 kiskanál só
  • 8 db bratwurst (német kolbász)
  • 2.5 dl száraz fehérbor
  • 1.5 dl zsírdús habtejszín
  • 1 evőkanál almaecet
  • 1 evőkanál barna cukor

Elkészítés

Előmelegítjük a grillsütőt. A vajat és az olajat közepes lángon felhevítjük, majd beletesszük a felszeletelt hagymát, a meghámozott, kimagozott és nyolc gerezdre vágott almát, a babérlevelet, a sót és a borsot, és kb. 6 percig együtt pároljuk.

Eközben az előfőzött kolbászokat hosszanti irányban bevágjuk és szétnyitjuk. Bekenjük olajjal, és a nyitott felével felfelé egy tepsibe tesszük.

A bort hozzáadjuk az almás keverékhez, és lassú tűzön, fedő alatt az almát puhára pároljuk (6-8 perc). Levesszük a fedőt, és tovább főzzük, míg a folyadék egyharmada el nem párolog.

Amíg az alma fő, a kolbászokat a grillsütőben megsütjük.

A tejszínt, az ecetet és a barna cukrot belekeverjük az almaszószba, és addig főzzük, míg be nem sűrűsödik (a babérleveleket kidobjuk). A kolbásszal tálaljuk.


Bratwurst krémes almakompóttal recepthez kapcsolódó receptek

Bratwurst krémes almakompóttal

Bratwurst krémes almakompóttal

Ebben jók a németek - mi több zseniálisak!

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés