Brazil diótorta recept

Brazil diótorta

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Elkészítési idő:

50 perc

Megnézték:
4361

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Félős mag- PARADIÓ

8 személyre

  • 6 db tojás
  • 20 dkg cukor
  • 3 evőkanál instant kávé
  • 1 kiskanál só
  • 2 evőkanál zsemlemorzsa
  • 1 evőkanál brandy
  • 40 dkg paradió (darálva)
  • vaj a forma kikenéséhez
  • 3 dl tejszín
  • 6 dkg paradió egészben

Elkészítés

A tojásokat kettéválasztjuk, majd a tojássárgáját elektromos keverővel a cukor háromnegyedével összekeverjük (10 perc). Hozzáadunk 1 evőkanál instant kávét, majd belekeverjük a sót, a zsemlemorzsát, a brandyt és a darált paradiót.

A tojásfehérjét habbá verjük, és óvatosan a keverékhez adjuk. Az egészet egy kivajazott sütőformába öntjük, majd 170 °C-ra előmelegített sütőben 30-35 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, s ha kész, hagyjuk kihűlni.

A formából kivéve a tésztát kettévágjuk úgy, hogy két réteget kapjunk.

Az egész paradiókat kb. 15 percre vízbe áztatjuk, hogy később könnyebb legyen majd felvágni őket.

A tejszínt habbá verjük, hozzáadjuk a maradék cukrot és a 2 evőkanál instant kávét, majd jól összedolgozzuk.

Az egyik tésztalapot nem túl vastagon megkenjük a tejszínhab egy részével, majd a másik tésztalapot a tetejére helyezzük.

A maradék tejszínnel bevonjuk a sütemény tetejét és oldalát, végül felaprított paradióval díszítjük.


Brazil diótorta

Brazil diótorta

Félős mag- PARADIÓ

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés