Brazil diótorta recept
Beküldő: TV Paprika Magazin Nehézség: Elkészítési idő: 50 perc
Megnézték: |
Félős mag- PARADIÓ
- 6 db tojás
- 20 dkg cukor
- 3 evőkanál instant kávé
- 1 kiskanál só
- 2 evőkanál zsemlemorzsa
- 1 evőkanál brandy
- 40 dkg paradió (darálva)
- vaj a forma kikenéséhez
- 3 dl tejszín
- 6 dkg paradió egészben
Elkészítés
A tojásokat kettéválasztjuk, majd a tojássárgáját elektromos keverővel a cukor háromnegyedével összekeverjük (10 perc). Hozzáadunk 1 evőkanál instant kávét, majd belekeverjük a sót, a zsemlemorzsát, a brandyt és a darált paradiót.
A tojásfehérjét habbá verjük, és óvatosan a keverékhez adjuk. Az egészet egy kivajazott sütőformába öntjük, majd 170 °C-ra előmelegített sütőben 30-35 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, s ha kész, hagyjuk kihűlni.
A formából kivéve a tésztát kettévágjuk úgy, hogy két réteget kapjunk.
Az egész paradiókat kb. 15 percre vízbe áztatjuk, hogy később könnyebb legyen majd felvágni őket.
A tejszínt habbá verjük, hozzáadjuk a maradék cukrot és a 2 evőkanál instant kávét, majd jól összedolgozzuk.
Az egyik tésztalapot nem túl vastagon megkenjük a tejszínhab egy részével, majd a másik tésztalapot a tetejére helyezzük.
A maradék tejszínnel bevonjuk a sütemény tetejét és oldalát, végül felaprított paradióval díszítjük.