Brazildiós répatorta ricottakrémmel recept

Brazildiós répatorta ricottakrémmel

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

80 perc

Megnézték:
2766

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Ha nem kapunk brazildiót, a hántolt mandula is ugyanolyan kiváló ehhez a tortához. A sütőformát teljesen kenjük ki, és szórjuk meg mandulapehellyel, a ricottakrémre pedig hintsünk pörkölt mandulapelyhet.

4 személyre

  • 2 dl napraforgóolaj
  • 20 dkg sárgarépa
  • 4 db nagy tojás
  • 5 dkg mazsola
  • 1 csipet só
  • 1 kiskanál sütőpor
  • 10 dkg brazildió
  • 1 kiskanál fahéj
  • 14 dkg barna cukor
  • 30 dkg BL112-es búzaliszt
  • 1 db narancs lereszelt héja és leve
  • zsiradék a sütőforma kikenéséhez

A krémhez:

  • 0.5 db narancs lereszelt héja
  • 6 dkg porcukor
  • 2 evőkanál narancslé
  • 25 dkg lágy ricotta vagy sovány túró

Elkészítés

A sütőt 180 °C-ra (légkeveréses sütő 160 °C, gázsütő 2–3-as fokozat) előmelegítjük, a sütőformát kikenjük, és a forma alját sütőpapírral kibéleljük.

Megtisztítjuk a sárgarépát, és finomra reszeljük. A lisztet, a sütőport és a fahéjat egy tálba szitáljuk. A brazildió kétharmadát durvára vágjuk, és a mazsolával együtt a lisztes keverékhez adjuk. A maradék brazildiót hosszában vékonyra gyaluljuk vagy vágjuk és félretesszük.

A cukrot, a sót és az olajat egy másik tálban összekeverjük. Először a tojásokat, majd a lereszelt répát és narancshéjat, végül a narancslét is hozzákeverjük. A masszát habverővel a lisztes keverékbe forgatjuk.

A tésztát a formába töltjük, és a tetejét egyenletesre simítjuk, majd 50 percig sütjük az előmelegített sütőben. Elvégezzük a tűpróbát: a torta akkor jó, ha nem tapad semmi a beleszúrt pálcikára. Kivesszük a sütőből, és 5 percig a formában pihentetjük. Kikapcsoljuk a formából, és lehúzzuk róla a sütőpapírt. Süteményes rácsra tesszük, és teljesen kihűtjük.

A krémhez a ricottát a cukorral, a narancs levével és reszelt héjával simára keverjük. A tortalapot tálra tesszük, és a tetejét bekenjük a ricottás krémmel. A brazildió szeleteket a krémen mutatósan elrendezzük. A torta légmentesen csomagolva akár 3 napig is eláll a hűtőben.

Tipp:

Brazildiós ananásztorta - A tortalapot az itt lévő alaprecept szerint kisütjük, de a tésztájába reszelt sárgarépa helyett 20 dkg finomra vágott,lehetőleg cukrozatlan ananászkompótot keverünk. A ricottakrémet 2 evőkanál konzerv ananászsziruppal, 1 evőkanál citromlével, valamint – a cukor és a narancs lereszelt héja és leve helyett – 2 evőkanál mézzel ízesítjük. A friss ananász ehhez a változathoz nem alkalmas, mert a benne lévő enzimek miatt valamennyi összetevő megkeseredik.


Brazildiós répatorta ricottakrémmel

Brazildiós répatorta ricottakrémmel

Ha nem kapunk brazildiót, a hántolt mandula is ugyanolyan kiváló ehhez a tortához. A sütőformát teljesen kenjük ki, és szórjuk meg mandulapehellyel, a ricottakrémre pedig hintsünk…

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés

Hozzászólások a(z) Brazildiós répatorta ricottakrémmel recepthez

Balazs Aranka - 2010. szeptember 30.
Nagyon orvendek a receptnek , bisztos ki fogom probalni !!!!! koszonom