Brokkolis és gombás fasírt rokfortos mártogatóval recept
Beküldő: molnarbela55 Nehézség: Elkészítési idő: 100 perc
Megnézték: |
Nem csak sertéshúsból lehet finom fasírtot készíteni. Ez ráadásul még egészségesebb is, ráadásul kitesz egy komplett fogást!
- 0.5 kg darált pulyka hús
- 150 g szója granulátum
- 3 dl hideg víz
- 0.5 kg gomba
- 0.25 kg brokkoli
- 4 db tojás
- liszt
- zsemlemorzsa
- 7 dl étolaj
- 1 db vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- őrölt (gyömbér, szerecsendió, fehér bors)
- só
A mártogatóhoz
- 325 g tejföl (12%)
- 350 g majonéz
- 300 g rokfort jellegű sajt
- őrölt (gyömbér, szerecsendió, fehér bors)
Elkészítés
A szójagranulátumot ledaráljuk és összekeverjük a vízzel egy edényben. A hagymákat megtisztítjuk, összevágjuk és fokhagymanyomón átnyomjuk. Ezután a pulykahússal összekeverjük a szóját és a hagymákat, majd fűszerezzük.
A gombát megtisztítjuk, a brokkoli rózsáit levágjuk. Forrásban lévő, enyhén sós vízben először a gombát 3 percig blansírozzuk, majd a brokkolit is. Ezután leszűrjük és lecsöpögtetjük azokat.
A sajtot durva reszelőn lereszeljük, hozzáöntjük a tejfölt és a majonézt, majd szerecsendióval, gyömbérrel és fehér borssal ízesítjük, ezután pedig hűtőbe rakjuk.
A gombákat kisebb méret és nagyobb méret szerint két részre osztjuk, tulajdonképpen megfelezzük. A kisebb gombák szárát körbetapasztjuk a fasírt hússal és ezeket hengeresre formázzuk. A brokkoli rózsák szárát is hengeresre alakítjuk a fasírttal.
A nagyobb gombákat hosszában kettévágjuk és bebundázzuk. Forró olajban kisütjük a fasírtokat és a gombát.
Ha kisült minden, a fasírttal borított gombákat és brokkolikat hosszában kettévágjuk, mivel így gusztusosabbak.
A tányéron ízlésesen elrendezzük az ételt és a hűtőből kivett mártogatóból is rakunk rá, így már jobban tudjuk formázni azt.