Brokkolis omlett

Brokkolis omlett

A fotón látott mennyiség két adag. Amennyiben csak ennyit készítünk, az előírt hozzávalókat felezzük meg. Érdemes elkészíteni húsmentes, gyors vacsorához, szilveszteri reggelihez, vagy bármikor, ha gusztusunk támad rá.

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 4 szelet kenyér
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 db nagy mozzarella sajt
  • 4 szelet paradicsom
  • pár szem citrombors
  • 4 db tojás
  • 2 evőkanál tejföl
  • 1 evőkanál liszt
  • 2 csipetnyi szerecsendió reszelék
  • 0.5 db brokkoli
  • 1 db sárgarépa
  • 5 dkg vaj
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

A brokkolit és a sárgarépát gőzben vagy zepter féle edényben roppanósra pároljuk. Elhabarjuk a tojást, a tejfölt és a lisztet, megsózzuk, szerecsendióval ízesítjük. Megpirítjuk a kenyereket, fokhagymával bedörzsöljük, cseppnyi vajjal mindegyiket megkenjük. 4 szeletbe vágjuk a mozzarellát, a paradicsomból is lekanyarítunk e szeletet. Mindegyikből a vajas pirítósokra helyezünk egy-egyet, és grillezőben pár percig sütjük. A habart tojást és a maradék vajat két részre osztva a serpenyőben egymás után két lágy omlettet sütünk.

A kész omlettek felére halmozzuk a párolt zöldséget, enyhén megsózzuk, a másik felét ráhajtjuk, félbevágjuk, óvatosan tálra csúsztatjuk. Mellé helyezzük a frissen grillezett sajtos pirítósokat. Mentalevélkékkel díszítjük, ízlés szerint kevés citromborsot őrölünk a tetejére. Jó étvágyat kívánok! Készítette: Nyersné Vajda Márta