Brownie-s sajttorta recept

Brownie-s sajttorta
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

140 perc

Megnézték:
2092

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


6 személyre

  • kevés olaj
  • 6 evőkanál liszt
  • 1.5 kiskanál kakaópor
  • 1 csipet só
  • 9 dkg étcsokoládé
  • 5 dkg Rama
  • 10 dkg cukor
  • 4 dkg barna cukor
  • 1 db tojás
  • 0.5 kiskanál vaníliakivonat

A töltelékhez:

  • 32 dkg krémsajt
  • 22.5 dkg cukor
  • 2 evőkanál liszt
  • 1 evőkanál reszelt citromhéj
  • 4 evőkanál citromlé
  • 5 db tojás
  • 2 db tojássárgája
  • 1.2 dl tejföl
  • 0.6 dl tejszín

A tetejére:

  • 2.5 dl tejföl
  • étcsokoládé forgácsok
  • 1 db citrom

Elkészítés

A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. Egy 22 cm-es kapcsos tortaformát vékonyan kiolajozunk. A lisztet összekeverjük a kakaóporral és a sóval.

Az apróra vágott étcsokoládét és a Ramát vízgőz fölött megolvasztjuk, simára keverjük, majd a tűzről levéve hozzákeverjük a kétféle cukrot, és hagyjuk kézmelegre hűlni.

Hozzáadjuk tojást és a vaníliát, összedolgozzuk a liszttel, majd a tortaformába kanalazzuk, és 20 percig sütjük. A sütőből kivéve 30 percig hűlni hagyjuk anélkül, hogy a sütőt közben kikapcsolnánk.

A töltelékhez a krémsajtot elektromos keverővel összedolgozzuk a cukorral, a liszttel, a citromhéjjal és a citromlével, majd folyamatos keverés mellett egyesével hozzáadjuk a tojásokat és a tojássárgáját.

Hozzáadjuk a tejfölt és a tejszínt is, simára keverjük, majd a sült tésztára öntjük, elsimítjuk a tetejét, és kb. 80 percig sütjük. (Akkor jó, ha a teteje világosbarna, a szélei megszilárdultak, de a közepe kissé remegős.)

Rákanalazzuk a tejfölt, egy spatulával elsimítjuk, majd további 5 percig sütjük. Körben egy késsel elválasztjuk a forma oldalától, majd 3-4 órára azonnal betesszük a hűtőbe. Citromkarikákkal és csokoládéforgáccsal díszítve tálaljuk.


Brownie-s sajttorta recepthez kapcsolódó receptek

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés