Brownie-s sajttorta recept
Beküldő: Receptvarázs Nehézség: Elkészítési idő: 140 perc
Megnézték: |
- kevés olaj
- 6 evőkanál liszt
- 1.5 kiskanál kakaópor
- 1 csipet só
- 9 dkg étcsokoládé
- 5 dkg Rama
- 10 dkg cukor
- 4 dkg barna cukor
- 1 db tojás
- 0.5 kiskanál vaníliakivonat
A töltelékhez:
- 32 dkg krémsajt
- 22.5 dkg cukor
- 2 evőkanál liszt
- 1 evőkanál reszelt citromhéj
- 4 evőkanál citromlé
- 5 db tojás
- 2 db tojássárgája
- 1.2 dl tejföl
- 0.6 dl tejszín
A tetejére:
- 2.5 dl tejföl
- étcsokoládé forgácsok
- 1 db citrom
Elkészítés
A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. Egy 22 cm-es kapcsos tortaformát vékonyan kiolajozunk. A lisztet összekeverjük a kakaóporral és a sóval.
Az apróra vágott étcsokoládét és a Ramát vízgőz fölött megolvasztjuk, simára keverjük, majd a tűzről levéve hozzákeverjük a kétféle cukrot, és hagyjuk kézmelegre hűlni.
Hozzáadjuk tojást és a vaníliát, összedolgozzuk a liszttel, majd a tortaformába kanalazzuk, és 20 percig sütjük. A sütőből kivéve 30 percig hűlni hagyjuk anélkül, hogy a sütőt közben kikapcsolnánk.
A töltelékhez a krémsajtot elektromos keverővel összedolgozzuk a cukorral, a liszttel, a citromhéjjal és a citromlével, majd folyamatos keverés mellett egyesével hozzáadjuk a tojásokat és a tojássárgáját.
Hozzáadjuk a tejfölt és a tejszínt is, simára keverjük, majd a sült tésztára öntjük, elsimítjuk a tetejét, és kb. 80 percig sütjük. (Akkor jó, ha a teteje világosbarna, a szélei megszilárdultak, de a közepe kissé remegős.)
Rákanalazzuk a tejfölt, egy spatulával elsimítjuk, majd további 5 percig sütjük. Körben egy késsel elválasztjuk a forma oldalától, majd 3-4 órára azonnal betesszük a hűtőbe. Citromkarikákkal és csokoládéforgáccsal díszítve tálaljuk.