Brownie recept

Brownie
5 4

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

45 perc

Megnézték:
4609

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Ennél az „Amerikából jött” süteménynél nyugodtan elfelejthetjük, amit a tűpróbáról tudunk, a csokoládés kocka ugyanis akkor finom, ha puha, lágy marad a tésztája, tehát még rátapad a beleszúrt tűre. Vigyázzunk, soha ne szárítsuk ki!

1 személyre

  • 12 dkg liszt
  • 1 db tojássárgája
  • 2 db tojás
  • 12 dkg cukor
  • 11 dkg vaj
  • 1 csipet só
  • 10 dkg barna cukor
  • 1 kiskanál őrölt vanília
  • 10 dkg étcsokoládé (70%-os kakaótartalommal)
  • 3 evőkanál sötét kakaópor
  • zsiradék és liszt a sütőformához

Elkészítés

A sütőt 180 °C-ra (légkeveréses sütő 160 °C, gázsütő 2–3-asfokozat) előmelegítjük; a sütőformát vékonyan kikenjük és belisztezzük.

A csokoládét széttördeljük, a vajat darabokra forgácsoljuk, és forró vízfürdő fölött mindkettőt megolvasztjuk. Félretesszük és kihűtjük.

A kétféle cukrot, a sót és az őrölt vaníliát a hideg csokoládémasszához keverjük. Egyesével beledolgozzuk a tojásokat és a tojássárgáját. Rászitáljuk a lisztet és a kakaót, és csak addig keverjük, amíg a hozzávalók egyenletesen összevegyülnek.

A masszát a formába töltjük, és a tetejét elsimítjuk. Az előmelegített sütőben 30 percig sütjük, miközben a tészta szépen felemelkedik, a közepe viszont kissé nedves marad. Elvégezzük a tűpróbát, de ne feledjük, hogy a brownie akkor jó, ha a beleszúrt tűre morzsák tapadnak.

A süteményt 5 percig a formában hagyjuk, azután süteményes rácsra borítjuk és kihűtjük. 16 szeletre vágjuk, és fóliába csomagoljuk. Másnapig pihentetjük, hogy az ízek összeérjenek. Tejszínhabbal, vaníliafagylalttal, piros gyümölcsökkel, vagy egyszerűen önmagában tálaljuk.

Blondie - 10 dkg vajat 20 dkg barna cukorral forró vízfürdő fölött, állandó keverés mellett felolvasztunk. Hozzáadjuk a sót, az őrölt vaníliát, valamint beleütünk 1 tojást és 1 tojássárgáját. Beleszórunk 15 dkg lisztet, elkeverjük, majd a tésztát az előkészített formába töltjük, és az alaprecept szerint kisütjük. Miután kihűlt, fehér csokoládéval bevonjuk. Feldaraboljuk, és folpakba csomagolva pihentetjük.

Tipp:

A brownie fóliába burkolva 3-4 napig friss marad. Kedves meglepetés szeretteinknek – amellett nagyon jól mutat –, ha a szeleteket celofánpapírba csomagoljuk, és ajándékszalaggal átkötjük.


Brownie recepthez kapcsolódó receptek

Brownie

Brownie

Ennél az „Amerikából jött” süteménynél nyugodtan elfelejthetjük, amit a tűpróbáról tudunk, a csokoládés kocka ugyanis akkor finom, ha puha, lágy marad a tésztája, tehát még rátapad a beleszúrt tűre. Vigyázzunk, soha ne szárítsuk…

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés