Brownie keksz recept
Beküldő: TV Paprika Magazin Nehézség: Elkészítési idő: 60 perc
Megnézték: |
Brownie keksz recept - ehető karácsonyi ajándék
A recept hozzávalói ( személyre)
hozzávalók 24 darab kekszhez:
- 6 evőkanál vaj + a tepsikbe
- 7 dkg étcsokoládé
- 10 dkg cukor
- 1 db tojás
- 3 evőkanál + 1 kiskanál liszt
- 0.25 kiskanál vaníliakivonat
- 0.25 kiskanál mandulakivonat
- 1 csipet só
- kevés olaj
- 3 dkg pisztácia
Elkészítés
A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. A vajat és az apróra vágott csokoládét mikrohullámú sütőben, közepesen erős fokozaton megolvasztjuk, majd simára keverjük.
Hozzáadjuk a cukrot és a tojást, ismét simára keverjük, majd összedolgozzuk a liszttel, a vaníliával, a mandulakivonattal és a sóval, és 10 percig állni hagyjuk.
A tésztából 2 kivajazott tepsibe evőkanálnyi adagokat kanalazunk. Vékonyan megolajozunk egy műanyag fóliát, majd az olajos felével lefelé a tésztahalmokra terítjük, és a kupacokat a fólián keresztül 5-6 cm átmérőjűre lapítjuk.
Levesszük a fóliát, a korongok tetejét megszórjuk az apróra vágott pisztáciával, és a sütit 7-8 perc alatt készre sütjük (egyszerre egy tepsivel). A sütőből kivéve 2-3 percig a tepsiben hagyjuk, majd egy rácsra tesszük hűlni.