Brownie keksz recept

Brownie keksz

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Elkészítési idő:

60 perc

Megnézték:
1734

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Brownie keksz recept - ehető karácsonyi ajándék

6 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

hozzávalók 24 darab kekszhez:

  • 6 evőkanál vaj + a tepsikbe
  • 7 dkg étcsokoládé
  • 10 dkg cukor
  • 1 db tojás
  • 3 evőkanál + 1 kiskanál liszt
  • 0.25 kiskanál vaníliakivonat
  • 0.25 kiskanál mandulakivonat
  • 1 csipet só
  • kevés olaj
  • 3 dkg pisztácia

Elkészítés

A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. A vajat és az apróra vágott csokoládét mikrohullámú sütőben, közepesen erős fokozaton megolvasztjuk, majd simára keverjük.

Hozzáadjuk a cukrot és a tojást, ismét simára keverjük, majd összedolgozzuk a liszttel, a vaníliával, a mandulakivonattal és a sóval, és 10 percig állni hagyjuk.

A tésztából 2 kivajazott tepsibe evőkanálnyi adagokat kanalazunk. Vékonyan megolajozunk egy műanyag fóliát, majd az olajos felével lefelé a tésztahalmokra terítjük, és a kupacokat a fólián keresztül 5-6 cm átmérőjűre lapítjuk.

Levesszük a fóliát, a korongok tetejét megszórjuk az apróra vágott pisztáciával, és a sütit 7-8 perc alatt készre sütjük (egyszerre egy tepsivel). A sütőből kivéve 2-3 percig a tepsiben hagyjuk, majd egy rácsra tesszük hűlni.


Brownie keksz recepthez kapcsolódó receptek

Brownie keksz

Brownie keksz

Brownie keksz recept - ehető karácsonyi ajándék

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés