Brownie keksz recept
Beküldő: Tündi konyha Nehézség: Elkészítési idő: 60 perc
Megnézték: |
Most egy igazi kedélyjavító finomságot sütöttem ... brownie kekszet. ;) Nagyon finom, pillanatok alatt elkészül és még elrontani sem lehet. Kívül kicsit kérges-roppanós, de belül puha-szaftos. Én M&M's cukorkákkal díszítettem a kekszek tetejét, hogy egy kicsit feldobjam és színesebbé tegyem ...! Azt hiszem joggal mondhatom, hogy aki evett belőle, annak nagyon ízlett! Igazi vendégváró édesség - zárható tetejű dobozban napokig eláll. Próbáljátok ki ezt az egyszerű, de annál nagyszerűbb receptet!
- 1.5 bögre liszt
- 20 dkg ráma margarin (szoba hőmérsékletű)
- 1 bögre kristálycukor
- 1 db tojás
- 2 evőkanál étolaj
- 3 kiskanál vanília aroma
- 3 evőkanál kakaópor (cukrozatlan)
- 1 kiskanál sütőpor
- 90 g étcsokoládé (tibi)
- 1 csipet só
- 1 csomag M&M's cukor
Elkészítés
Elkészítés: (bögre 3dl -es) Nekem ebből az adagból 21 db keksz lett.
1. A margarint a cukorral, a tojással, az aromával és a étolajjal jól kikeverjük, majd utána beletesszük az apróra vágott csokit, a kakaóport, a sütőport, a lisztet, a csipet sót és az egészét jó alaposan összekeverjük.
2. A tésztamasszából vizes kézzel nagyobb dió nagyságú gombócokat formázunk, és a sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, egymástól távolabb (sülés közben megnőnek). Mindegyik tésztagombóc tetejére, tetszés szerint cukorkákat nyomunk.
3. Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 15-18 percig sütjük (nem kell megijedni, mikor kivesszük a sütőből, hogy nagyon lágy a tészta, mert hűlés közben szilárdul meg).