Brownie keksz

Brownie keksz

Most egy igazi kedélyjavító finomságot sütöttem ... brownie kekszet. ;) Nagyon finom, pillanatok alatt elkészül és még elrontani sem lehet. Kívül kicsit kérges-roppanós, de belül puha-szaftos. Én M&M's cukorkákkal díszítettem a kekszek tetejét, hogy egy kicsit feldobjam és színesebbé tegyem ...! Azt hiszem joggal mondhatom, hogy aki evett belőle, annak nagyon ízlett! Igazi vendégváró édesség - zárható tetejű dobozban napokig eláll. Próbáljátok ki ezt az egyszerű, de annál nagyszerűbb receptet!

8 személyre

  • 1.5 bögre liszt
  • 20 dkg ráma margarin (szoba hőmérsékletű)
  • 1 bögre kristálycukor
  • 1 db tojás
  • 2 evőkanál étolaj
  • 3 kiskanál vanília aroma
  • 3 evőkanál kakaópor (cukrozatlan)
  • 1 kiskanál sütőpor
  • 90 g étcsokoládé (tibi)
  • 1 csipet só
  • 1 csomag M&M's cukor
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

Elkészítés: (bögre 3dl -es) Nekem ebből az adagból 21 db keksz lett.

1. A margarint a cukorral, a tojással, az aromával és a étolajjal jól kikeverjük, majd utána beletesszük az apróra vágott csokit, a kakaóport, a sütőport, a lisztet, a csipet sót és az egészét jó alaposan összekeverjük.

2. A tésztamasszából vizes kézzel nagyobb dió nagyságú gombócokat formázunk, és a sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, egymástól távolabb (sülés közben megnőnek). Mindegyik tésztagombóc tetejére, tetszés szerint cukorkákat nyomunk.

3. Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 15-18 percig sütjük (nem kell megijedni, mikor kivesszük a sütőből, hogy nagyon lágy a tészta, mert hűlés közben szilárdul meg).