Bruschetta marinált karfiollal recept

Bruschetta marinált karfiollal
4 3

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
vajdamarta

Nehézség:

Elkészítési idő:

20+ perc

Megnézték:
1354

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


A ropogósra sütött, olajjal megkent, marinált vagy grillezett zöldséggel megrakott sajtos kenyérke a hangulatos, ám egyszerű vacsorák finom harapnivalója. A feltét és az olaj összetevője sokféleképpen variálható. Ízesített olajat magunk is készíthetünk, ami csavaros üvegben több hétig eláll a hűtőben, így bármikor elővehetjük.

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 8 szelet bruschettának előkészített bagett vagy kenyér
  • 2 evőkanál fokhagymával, bazsalikommal ízesített olívaolaj
  • 60 dkg főtt karfiol
  • 10 dkg kék sajt
  • 10 dkg ricotta

Pácléhez:

  • 2 dl fehérborecet
  • 1 dl víz
  • 2 gerezd fokhagymaszelet
  • 1 teáskanál koriandermag
  • 4 db apróra vágott chilikarika
  • 4 db babérlevél
  • 4 evőkanál kristálycukor
  • 1 mokkáskanál só
  • 2 evőkanál fenti fűszerolaj

Elkészítés

A páclé hozzávalóit összekeverjük,felforraljuk. A karfiolt levesben vagy sós vízben előfőzzük, kisebb rózsáira szedjük, szűrőkanállal a forró, ecetes lébe tesszük Mire kihűl, már felhasználható. A beleaprított 4 vékony karika chilitől kellemesen csípős lesz.

A forró szeleteket megkenjük a kék sajttal elkevert ricottával, ráhalmozzuk a lecsepegtetett, marinált karfiolt. Egy percig újra grillezzük, hogy jobban összeolvadjon a ricotta és a kék sajt. Tálalás előtt a karfiolokra is csöppentsünk egy kis fűszerolajat. Jó étvágyat kívánok! Készítette Nyersné Vajda Márta


Bruschetta marinált karfiollal recepthez kapcsolódó receptek

Bruschetta marinált karfiollal

Bruschetta marinált karfiollal

A ropogósra sütött, olajjal megkent, marinált vagy grillezett zöldséggel megrakott sajtos kenyérke a hangulatos, ám egyszerű vacsorák finom harapnivalója. A feltét és az olaj összetevője…

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés