Bruschetta paradicsommal és szardellával recept

Bruschetta paradicsommal és szardellával
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

15 perc

Megnézték:
1732

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


A bazsalikom a mediterrán konyha nélkülözhetetlen fűszernövénye. Üde aromája akkor érvényesül a legjobban, ha közvetlenül tálalás előtt aprítjuk fel, majd a kész ételre szórjuk. Ha a saját kertünkben termesztünk bazsalikomot, épp virágzás előtt szedjük le a leveleket, mert ilyenkor a legzamatosabbak.

4 személyre

  • 3 olajban eltett szardellafilé
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 kiskanál citromlé
  • 4 nagy szelet olasz kenyér például ciabatta
  • 60 dkg paradicsom
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • frissen őrölt fekete bors

A díszítéshez:

  • bazsalikomlevelek

Elkészítés

A szardellát jól lecsöpögtetjük, az olajat konyhai törlőpapírral leitatjuk róla. Megtisztítjuk a fokhagymát, és összezúzzuk. Mozsárban vagy botmixerrel összedolgozzuk mindkettőt a citromlével.

A gömbgrillt (vagy a tűzhely sütőjét) kb. 180 °C-ra előmelegítjük.

Megpirítjuk a kenyérszeletek mindkét oldalát, majd megkenjük a szardellapasztával.

A paradicsomot megmossuk, szárazra töröljük, és felszeleteljük. A karikákat a szendvicsek tetejére tesszük. Rájuk csorgatunk egy kevés olívaolajat, és megszórjuk frissen őrölt fekete borssal.

A szendvicseket a lefedett grillben vagy a tűzhely sütőjében addig pirítjuk, amíg a paradicsom megpuhul. Bazsalikomleveleket szórunk rájuk, és azonnal tálaljuk.

Tipp:

Szardíniás pirítós - Ehhez az előételhez nincs szükség grillsütőre vagy tűzhelyre, egy kenyérpirító is elég hozzá. 2 gerezd összezúzott fokhagymából, 1 feldarabolt kis vöröshagymából, 1/2 csomó összevágott petrezselyemzöldből, 1 evőkanál apróra vágott kaporból, 1/2 evőkanál citromléből és 25 dkg alaposan lecsepegtetett, pépesre tört konzervszardíniából pasztát készítünk. Borssal ízesítjük. Megpirítunk 4 szelet kenyeret. Salátalevelet és uborkaszeleteket teszünk rájuk, azután a tetejükre kanalazzuk a szardíniakrémet, végül mindegyiket uborkaszeletekkel és összevágott hagymával díszítjük. A pirítósokat átlósan félbevágjuk, és azonnal, még melegen tálaljuk.

A recept tápértéke:

145 kcal (605 kJ), 5 g fehérje, 4 g zsír, 23 g szénhidrát


Bruschetta paradicsommal és szardellával

Bruschetta paradicsommal és szardellával

A bazsalikom a mediterrán konyha nélkülözhetetlen fűszernövénye. Üde aromája akkor érvényesül a legjobban, ha közvetlenül tálalás előtt aprítjuk fel, majd…

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés