Brüsszeli burgonyasaláta recept

Brüsszeli burgonyasaláta
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

60 perc

Megnézték:
993

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 50 dkg apró szemű újburgonya
  • 1 evőkanál vaj
  • 40 dkg zsenge kelbimbó
  • 2 fej endíviasaláta
  • só, bors
  • frissen reszelt szerecsendió

A zöldfűszeres vinaigrettemártáshoz

  • 1 evőkanál petrezselyemzöld apróra vágva
  • 3 evőkanál fehérborecet
  • 1 db mogyoróhagyma
  • 1 evőkanál metélőhagyma apróra vágva
  • 6 evőkanál extraszűz olívaolaj
  • 1 késhegynyi mustár

Elkészítés

Kefével sikáljuk tisztára a burgonyát, majd forrásban lévő vízben, 20-25 perc alatt főzzük éppen csak puhára. Öntsük le róla a vizet, hagyjuk kigőzölögni, majd szeleteljük fel. Hagyjuk kihűlni.

Mossuk és tisztítsuk meg a kelbimbót. Forrósítsuk fel a vajat egy lábosban, és pirítsuk benne a kelbimbót kb. 5 percig. Adjunk hozzá egy kevés vizet, és pároljuk kb. 10 percig. Vegyük ki, hagyjuk lecsöpögni, és fűszerezzük sóval, borssal és szerecsendióval. Tisztítsuk meg az endíviasalátát, a leveleket vagdossuk össze.

A vinaigrette-mártáshoz tisztítsuk meg a mogyoróhagymát, és vágjuk apróra. Keverjük össze az ecetet a mustárral, sózzuk, borsozzuk. Fokozatosan keverjük hozzá az olajat. Adjuk hozzá a mártáshoz a mogyoróhagymát, a metélőhagymát és a petrezselymet.

Rendezzük el a burgonyát, a kelbimbót és az endíviát négy tányéron. Csöpögtessük rá az öntetet, és hagyjuk rövid ideig állni.

Tipp:

Gyakorlati tanács:nHa kevés az időnk, használjunk mélyhűtött kelbimbót. Ezt a főzési idő vége előtt 10 perccel adjuk a burgonyához, és főzzük vele együtt. Ha kész, öntsük le a vizet, és a burgonyával együtt csöpögtessük le. A nagyobb darabokat vágjuk félbe.

A recept tápértéke:

Adagonként: 300 kcal (1251 kJ), 9 g fehérje, 18 g zsír, 25 g szénhidrát


Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés