Budafoki krumplileves recept

Budafoki krumplileves
5 3

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Elkészítési idő:

45 perc

Megnézték:
3637

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Kőleves - hát persze, hogy kő! Krumplilevest ide!

6 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 1 kg burgonya
  • 1 liter húsalaplé
  • 4 db sárgarépa
  • 1 db zeller
  • 1 kiskanál köménymag
  • 0.5 evőkanál olívaolaj
  • 10 dkg füstölt bacon
  • 2 db vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 30 dkg kolbász
  • 0.5 evőkanál majoránna
  • 1 csokor petrezselyem
  • só, bors

Elkészítés

A meghámozott és felkockázott krumplit főzni kezdjük az alaplében, majd hozzáadjuk a karikára vágott répát, az apróra vágott zellert és a köménymagot. Sózzuk, borsozzuk, és a zöldségeket majdnem puhára főzzük.

Közben felhevítjük az olajat, félig megpirítjuk benne a

felkockázott bacont, majd hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, az összezúzott fokhagymát és a felkarikázott kolbászt, és néhány percig együtt pirítjuk.

A kolbászos keveréket a leveshez öntjük, hozzáadjuk a

majoránnát, és addig főzzük, míg a zöldségek teljesen meg nem puhulnak. Friss petrezselyemmel megszórva tálaljuk.


Budafoki krumplileves recepthez kapcsolódó receptek

Budafoki krumplileves

Budafoki krumplileves

Kőleves - hát persze, hogy kő! Krumplilevest ide!

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés