Buggyantott lazac uborkás-kapros mártással recept

Buggyantott lazac uborkás-kapros mártással

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

20 perc

Megnézték:
3067

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


A friss lazacszeletekből és a tejszínes uborkás-kapros mártásból összeállított négyszemélyes vacsora 20 perc alatt elkészül, ráadásul nagyon egészséges.

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

A lazachoz:

  • 2.25 dl száraz fehérbor vagy mérsékelten sózott csirkealaplé
  • 3.5 dl víz
  • 2 szál felkarikázott újhagyma
  • 8 szem fekete bors
  • 4 db lazacfilé (egyenként kb. 10 dkg)

A mártáshoz:

  • 1.75 dl zsírszegény natúr krémtúró
  • 5 dkg meghámozott kockára vágott uborka
  • 2 evőkanál felaprított friss kapor
  • 1 evőkanál frissen facsart citromlé
  • bors ízlés szerint
  • friss kapor a díszítéshez

Elkészítés

A bort és a vizet egy nagy teflonserpenyőbe öntjük, és hozzáadjuk az újhagymát valamint a borsszemeket. A lazacfiléket egy rétegben a serpenyőbe helyezzük, és nagy lángon éppen csak forráspontig hevítjük. Ezután a lángot közepesre mérsékeljük, és csendesen főni hagyjuk a halat, amíg a húsát villával megszúrva omlósnak nem érezzük.

Közben egy közepes méretű tálban a krémtúrót az uborkával,a kaporral, a citromlével és az őrölt borssal kikeverjük. Ha csak később tálaljuk, a mártást a hűtőbe tesszük.

Óvatosan átszedjük a lazacot egy nagy tálba. Melegen vagy hidegen, friss kaporszálakkal díszítve és a mártással körítve kínáljuk.

Tipp:

Ha hidegen szeretjük a lazacot, akkor, miután megfőtt, facsarjunk rá citromlevet, és csomagoljuk műanyag fóliába, majd legalább 2 órára (vagy akár egész éjszakára) tegyük a hűtőbe. Közvetlenül fogyasztás előtt elkészítjük az uborkás-kapros mártást. A lazacot melegen, pirított mandulával összekevert, párolt jázmin rizzsel, vagy hidegen, zöldsalátaágyon tálaljuk. Kísérőételnek kevés vinaigrette-mártásba forgatott zöldbabot, desszertnek pedig cikkekre vágott sárgadinnyét adunk hozzá.

Miért egészséges?

A lazachús a szívbarát, telítetlen zsírsavak kiváló forrása. Egészségmegőrző hatásuk jobban érvényesül, ha a halat nem olajban sütjük, hanem inkább főzzük. • Annak ellenére, hogy a sovány krémtúró alig tartalmaz zsírt, gazdag, krémes mártást készíthetünk belőle.

A recept tápértéke:

Energia 300 kcal, zsír 16 g (ebből telített 6 g), fehérje 26 g, szénhidrát 3 g, nátrium 71 mg (só 0,18 g), élelmi rost 0,2 g., Hasznos káliumforrás (522 mg)


Buggyantott lazac uborkás-kapros mártással recepthez kapcsolódó receptek

Buggyantott lazac uborkás-kapros mártással

Buggyantott lazac uborkás-kapros mártással

A friss lazacszeletekből és a tejszínes uborkás-kapros mártásból összeállított négyszemélyes vacsora 20 perc alatt elkészül, ráadásul nagyon egészséges.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés