Büki tökös-mákos rétes recept

Büki tökös-mákos rétes
5 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Elkészítési idő:

50 perc

Megnézték:
2384

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Krémes, mégis rétes - tölteléke teszi!

6 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 50 dkg sütőtök vagy nyáron gyalult tök
  • 1 dl narancslé
  • 1 db narancs reszelt héja
  • 1 ujjnyi gyömbér
  • 15 dkg darált mák
  • 20 dkg porcukor + a tetejére
  • 4 db réteslap
  • 2 db tojás

Elkészítés

A sütőt előmelegítjük 170 °C-ra. A cikkekre vágott sütőtököt 20-30 perc alatt puhára sütjük.

Amikor kihűlt, összepasszírozzuk a narancslével, majd elkeverjük a narancshéjjal és a reszelt gyömbérrel.

Ezután összedolgozzuk a mákkal és a cukorral, majd egyenletesen elosztjuk a réteslapokon.

A lapokat felcsavarjuk, egy tepsibe helyezzük, majd a tekercsek tetejét megkenjük az enyhén felvert tojással, és sütőben aranybarnára sütjük. Tálaláskor meghintjük porcukorral.

(Nyáron sütőtök helyett gyalult tököt is használhatunk, ekkor a következőképpen készítjük a tölteléket: a vékonyra gyalult tököt enyhén megsózzuk, majd kicsavarjuk, és összekeverjük 15 dkg mákkal, 20 dkg porcukorral és 10 dkg mazsolával.)


Büki tökös-mákos rétes recepthez kapcsolódó receptek

Büki tökös-mákos rétes

Büki tökös-mákos rétes

Krémes, mégis rétes - tölteléke teszi!

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés