Bulgur-fasírt hurmával recept

Bulgur-fasírt hurmával
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
vajdamarta

Nehézség:

Elkészítési idő:

40 perc

Megnézték:
1433

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Húsmentes ebéd-vacsorának készült a gyümölcságyon tálalt bulgurfasírt. Elkészítése a szokásos vagdalthúshoz hasonló, de most a darálthúst szemcsés bulgurral helyettesítettem. A bulgur előfőzött rizspótló búzatöret, amely nagyobb szemcsés vagy éppen darás állagú.

4 személyre

  • 30 dkg szemcsés bulgur
  • 4 dl +2 alaplé
  • 2 evőkanál dióolaj
  • 3 db zsemle
  • 2 evőkanál étolaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál sómentes paprikakrém
  • 1 teáskanál csípős paprikakrém
  • 3 db tojás
  • 1 csomag fasírtpor
  • 3 evőkanál zsemlemorzsa
  • 1 csokor apróra vágott friss zöldpetrezselyem
  • bő olaj a sütéshez

Elkészítés

Felforraljuk a 4 dl alaplevet, beleöntjük az átmosott bulgurt, 10 perc alatt puhára főzzük, lehűtjük, belekeverjük a dióolajat. A zsemléket a maradék alaplébe áztatjuk.

A mélyebb serpenyőben felforrósított étolajon megdinszteljük az apróra vágott hagymát, ha már színesedik, beletesszük az áttört fokhagymát, elkeverjük, félrerakjuk.

Kinyomkodjuk a zsemléket, a paprikakrémmel együtt a hagymához adjuk, beleütjük a felvert tojásokat, beleszórjuk a fasírtport és a petrezselymet is. Átgyúrjuk, megkóstoljuk, esetleg még megsózzuk, de általában nem kell, mert a fasírtpor is ízes.

Nyolc cipócskát formáljuk, lelapítjuk. meghempergetjük a morzsában. A forró olajba helyezzük, lefedjük, takarékra állítjuk a hőt, megsütjük az egyik oldalát, megfordítjuk, kicsit nagyobb lángon, fedő nélkül pár perc alatt a másik oldalát is pirosra sütjük. Lapos tányérba törlőpapírt hajtogatunk, ráhelyezzük a szűrőt, beletesszük a fasírtokat, így lecsepeg a fölösleges olaj, de ropogós marad a fasírt.

Hidegen, melegen, salátával, gyümölcsszeletekkel vagy tetszés szerinti körettel tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok! Készítette Nyersné Vajda Márta


Bulgur-fasírt hurmával recepthez kapcsolódó receptek

Bulgur-fasírt hurmával

Bulgur-fasírt hurmával

Húsmentes ebéd-vacsorának készült a gyümölcságyon tálalt bulgurfasírt. Elkészítése a szokásos vagdalthúshoz hasonló, de most a darálthúst szemcsés bulgurral helyettesítettem. A bulgur előfőzött rizspótló búzatöret, amely nagyobb…

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés