Burgonyacurry zöldbabbal recept

Burgonyacurry zöldbabbal

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

30 perc

Megnézték:
1002

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Az újkrumpli és a zsenge zöldbab az indiai konyha tipikus fűszereivel ízesített vajban és olajban párolódik. Jól illenek hozzá a rizs, a lepénykenyér, valamint az indiai fűszerezésű hús- vagy szárnyasfogások.

4 személyre

  • 50 dkg apró újkrumpli
  • 25 dkg zsenge zöldbab
  • 1 evőkanál vaj
  • 3 evőkanál napraforgóolaj
  • 2 db friss, kicsi csili paprika
  • 0.5 kiskanál római kömény
  • 0.5 kiskanál őrölt kurkuma
  • 0.25 kiskanál garam masala (indiai fűszerkeverék)
  • 1 gerezd fokhagyma

Elkészítés

A burgonyát megmossuk és vastag karikákra vágjuk. A babot megtisztítjuk és 2,5 cm-es darabokra vágjuk. Megmossuk és lecsepegtetjük.

Serpenyőben magas hőfokon felforrósítjuk a vajat és az olajat. Beletesszük a csiliket, a római köményt, a kurkumát és a garam masalát. A fokhagymát megtisztítjuk, összezúzzuk és a serpenyőbe tesszük. Az egészet 30 másodpercig kevergetve pirítjuk.

A burgonyát a serpenyőbe tesszük, megsózzuk és megkeverjük, hogy az olaj egyenletesen bevonja.

Beletesszük a babot és lefedve kb. 15 percig főzzük. Időnként megkeverjük.

A recept tápértéke:

TÁPÉRTÉK EGY ADAGBAN: 197 kcal/827 kJ energia, 20 g szénhidrát, 3 g fehérje, 12 g zsír (ebből 3 g telített zsírsav), vitaminok: B-vitaminok, C- és E-vitamin


Burgonyacurry zöldbabbal

Burgonyacurry zöldbabbal

Az újkrumpli és a zsenge zöldbab az indiai konyha tipikus fűszereivel ízesített vajban és olajban párolódik. Jól illenek hozzá a rizs, a lepénykenyér, valamint az indiai fűszerezésű…

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés