Burgonyafelfújt, uborkás retekmártással és rozmaringos chilis olajjal recept

Burgonyafelfújt, uborkás retekmártással és rozmaringos chilis olajjal

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Blitzius

Nehézség:

Elkészítési idő:

45 perc

Megnézték:
730

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


9 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

9 db burgonyafelfújthoz

  • 200 g burgonyapüré (felhasználható a megmaradt burgonyapüré előző napról is)
  • 2 db tojás
  • 1.5 dl tej
  • 0.5 tasak sütőpor
  • 0.5 dl szódavíz
  • 3 tk vaj + a tepsi kikenéséhez
  • 4 ek liszt + a tepsi kiszórásához
  • bors
  • szerecsendió

Az uborkás retekmártáshoz

  • 1 db fiatal, kicsi uborka
  • 5 db fiatal, kisebb retek
  • 2 tk olaj (lehet olíva is)
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • 2 dl tej
  • 10 g vaj
  • 2 ek liszt
  • 1 kk fokhagymapép
  • rozmaringos chilis olaj
  • 7 db szárított chili paprika őrleménye vagy 1 tasak őrölt chili
  • 1 közepes ág friss rozmaring
  • 500 ml napraforgó olaj

Elkészítés

A burgonyafeljújt elkészítése: a sütőt 180 fokra előmelegítjük. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéket egy csipet sóval kemény habbá verjük, a sárgájukatt a krumplipürével, a vajjal és a lisztel elkeverjük. Sózzuk, borsozzuk. Óvatosan hozzákeverjük a tojásfehérjét (ahogy a piskóta tésztához szokás), a muffin sütőformát kivajazzuk és kilisztezzük, majd 3/4-ig töltjük a burgonyás masszával. A sütőformát betesszük a sütőbe egy közepes edény víz társaságában, majd 10 percig sütjük így. Miután kivettük a edényt, a sütőt 200 fokra állítjuk és újabb 10 percig sütjük.

Az uborkás retekmártás elkészítése: fehérmártást készítünk vajból, tejből és lisztből. A retket, az uborkát megmossuk, és nagyobb kockákra vágjuk, botmixerrel vagy turmixgéppel pürésítjük, majd hozzáadjuk az olajat, sót, borsot és egy gerezd fokhagymát, vagy később hozzátesszük a fokhagymapépet. A pürét hozzákeverjük a még meleg mártáshoz. Alaposan elkeverjük, majd hagyjuk kicsit kihűlni.

A rozmaringos chilis olaj elkészítése: az olajba jól elkeverjük az őrleményt és a rozmaringágról leszedett leveleket, majd állni hagyjuk. Ezt célszerű legalább 2 nappal előtte elkészíteni.


Burgonyafelfújt, uborkás retekmártással és rozmaringos chilis olajjal

Burgonyafelfújt, uborkás retekmártással és rozmaringos chilis olajjal

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés