Burgonyafőzelék füstlivel recept

Burgonyafőzelék füstlivel
4 4

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
ibi1950

Nehézség:

Elkészítési idő:

40 perc

Megnézték:
3835

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Ez a krumplifőzelék gyorsan elkészül és nagyon ízletes. Liszt nem is kell bele!

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 0.5 kg burgonya
  • 1 db nagy fej vöröshagyma
  • 1 evőkanál zsír
  • pici őrölt kömény
  • bors, só (ízlés szerint)
  • 1 db húsleveskocka
  • 1 teáskanál őrölt pirospaprika
  • 2 dl tejföl
  • 1 csomag virsli (füstli)

Elkészítés

Meghámozzuk a burgonyát, négy hasábra, majd kisujjnyi vastagságú lapkákra vágjuk, megmossuk. A megtisztított vöröshagymát apró kockára vágjuk és az olvasztott zsírban megdinszteljük. A tűzről levéve belekerül a kömény, a bors és a pirospaprika.

Visszatéve a tűzre, elkeverjük és beletesszük a burgonyát, kissé átsütjük, majd felöntjük annyi vízzel, ami jól ellepi. Beletesszük a húsleveskockát, ha kell megsózzuk, esetleg ételízesítő is kerülhet bele, ekkor nem használok sót. Amint a burgonya megpuhult, belekarikázzuk a virslit és forrásnál, belehabarjuk a tejfölt. Így már nem kell tovább főzni, kész az étel.


Burgonyafőzelék füstlivel recepthez kapcsolódó receptek

Burgonyafőzelék füstlivel

Burgonyafőzelék füstlivel

Ez a krumplifőzelék gyorsan elkészül és nagyon ízletes. Liszt nem is kell bele!

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés

Hozzászólások a(z) Burgonyafőzelék füstlivel recepthez

thumb
ibi1950 - 2012. február 10.
Kedves Pusztai Józsefné! Nagyon sok főzeléknél készítem úgy a habarást, hogy nem teszek bele lisztet. Ez a burgonyafőzelék is ilyen. A tejfölt jól kikeverem, és hőkiegyenlítéssel, kicsinyenként a főzelék levéből keverek a tejfölbe, majd amikor már nem hideg a tejföl, belehabarom a többi főzelékbe. Így nem lesz csomós a tejfölünk az ételben.Ha valaki sűrűbben szereti, az tehet bele lisztet, vagy kukoricalisztet, esetleg burgonyakeményítővel is sűrítheti.
Pusztai Józsefné - 2012. február 09.
Az én nagyanyám a habaráshoz lisztet is használ, akkor ez milyen habarás? Van liszt nélküli is?
thumb
ibi1950 - 2012. február 09.
Kedves PEGS! Örülök, hogy ízlet a főzelék. Nagyon szeretem az ilyen egyszerű ételeket, a virsli kivételével nagyanyai örökség. További szép napot kívánok: ibi1950
thumb
PEGS - 2012. február 09.
A legjobbkor találtam rá erre a receptre,és igazán finom :)