Burgonyafőzelék füstlivel

Burgonyafőzelék füstlivel

Ez a krumplifőzelék gyorsan elkészül és nagyon ízletes. Liszt nem is kell bele!

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 0.5 kg burgonya
  • 1 db nagy fej vöröshagyma
  • 1 evőkanál zsír
  • pici őrölt kömény
  • bors, só (ízlés szerint)
  • 1 db húsleveskocka
  • 1 teáskanál őrölt pirospaprika
  • 2 dl tejföl
  • 1 csomag virsli (füstli)
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

Meghámozzuk a burgonyát, négy hasábra, majd kisujjnyi vastagságú lapkákra vágjuk, megmossuk. A megtisztított vöröshagymát apró kockára vágjuk és az olvasztott zsírban megdinszteljük. A tűzről levéve belekerül a kömény, a bors és a pirospaprika.

Visszatéve a tűzre, elkeverjük és beletesszük a burgonyát, kissé átsütjük, majd felöntjük annyi vízzel, ami jól ellepi. Beletesszük a húsleveskockát, ha kell megsózzuk, esetleg ételízesítő is kerülhet bele, ekkor nem használok sót. Amint a burgonya megpuhult, belekarikázzuk a virslit és forrásnál, belehabarjuk a tejfölt. Így már nem kell tovább főzni, kész az étel.