Burgonyagombóc Nanó - raguval recept

Burgonyagombóc  Nanó - raguval
5 6

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
vajdamarta

Nehézség:

Elkészítési idő:

30 perc

Megnézték:
3304

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Akár maradék sültből is nagyon gyorsan elkészülő, tartalmas étel.

3 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 1 kg gnocchi, nudli vagy apró gombóc
  • 30 dkg csirkemell
  • 10 dkg bacon
  • 10 dkg füstölt sonka
  • 2 evőkanál olaj
  • 3 szál újhagyma vagy 1/2 vöröshagyma
  • 2 dl tejszín
  • 1 dl tej
  • petrezselyem
  • snidling
  • őrölt szerecsendió
  • őrölt rózsabors

Elkészítés

Enyhén sós vízbe teszek 1 evőkanál olajat és kifőzöm a gombócfélét. Leszűrőm, meleg vízzel átöblítem, a szűrőben hagyom.

A kis kockára vágott szalonnát kevés olajban megpirítom, hozzáadom a nagyon vékonyra és apróra vágott sonkát, a kis csíkokra szeletelt csibehúst. Zsírjára sütöm, majd hozzáadom a szálára vágott hagymát, megint átpirítom. Hozzáöntöm a tejszín-tej keverékét is, lefedem, gyengén beforralom, míg besűrűsödik.

Tálaláskor a ragut vagy összekeverem a gombóccal, vagy a tetejére halmozom, megszórom ollóval apróra vágott friss petrezselyemmel, snidlinggel (el is maradhat).


Burgonyagombóc Nanó - raguval recepthez kapcsolódó receptek

Burgonyagombóc  Nanó - raguval

Burgonyagombóc Nanó - raguval

Akár maradék sültből is nagyon gyorsan elkészülő, tartalmas étel.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés

Hozzászólások a(z) Burgonyagombóc Nanó - raguval recepthez

helfkinga - 2010. október 24.
Az egyszerűségéből adódóan nagyszerű!
thumb
marcello - 2010. október 22.
Kedves tatra815: Megnyugtatlak, hogy ezt az ételt még mindig gancának hívják sok faluban. :) Én Nógrádban ettem ilyet vendégségben, nagyon egyszerű, laktató és finom étel. Márti receptje már egy felturbózott étel a sonkával és csirkével, de azt is szívesen megkóstolnám.
tatra815 - 2010. október 22.
Nagymamám gancának nevezte, de a tészta más sorrendben készült. Meghámozott krumplit sós vízben megfőzte majd annyi vizet hagyott rajta, hogy épp ellepje. Kézi krumplitörővel forrón megtörte lisztel kikavarta majd pirított szalonnára, hagymára szaggatta azonnal fogyasztható.
thumb
vajdamarta - 2010. szeptember 22.
Magamnak a tálaláskor sajtot reszeltem a tetejére, mások nem kértek rá...