Burgonyaleves recept

Burgonyaleves
4.5 9

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
vajdamarta

Nehézség:

Elkészítési idő:

50 perc

Megnézték:
2873

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Nagyon szeretjük a burgonyalevesnek ezt a csonttal ízesített változatát, amelyben sem habarás, sem tejföl nincs. Gyorsan elkészül, nem szükséges levesbetétet főzni bele.

8 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 5 db burgonya
  • 1 evőkanál étolaj
  • 75 dkg húsos sertéscsont
  • 0.5 fej vöröshagyma
  • 1 szál petrezselyemgyökér
  • 2 szál sárgarépa
  • 0.5 csokor petrezselyemzöld
  • 1 db szárzeller
  • 1 teáskanál pritamin paprikakrém
  • 1 kávéskanál majoránna

Elkészítés

A hámozott burgonyát kockára, a zöldséget vékonyabb hasábra vágjuk. A megmosott, apróbbra vágott húsos csontokat közepes méretű fazékban, lefedve 20 perc alatt félpuhára pároljuk, közben 1-2 evőkanálnyi vizet keverünk hozzá, hogy le ne égjen. Ezután zsírjára sütjük és belereszeljük a vöröshagymát. 1 percig dinszteljük, majd beleszórjuk a répát, gyökeret, ízesítjük a paprikakrémmel, 1 percig tovább keverjük.

Közben felforralunk 1.6 l vizet. Ráöntjük a csontos zöldségre, felforraljuk, lefedjük, kis ideig takarékon főzzük. Beletesszük a burgonyát, szárzellert. Sóval ízesítjük, 10 perc alatt puhára főzzük. Közben felaprítjuk a petrezselyemzöldjét, és a majoránnával együtt a kész leves tetejére hintjük. Jó étvágyat kívánok! Készítette: Nyersné Vajda Márta


Burgonyaleves recepthez kapcsolódó receptek

Burgonyaleves

Burgonyaleves

Nagyon szeretjük a burgonyalevesnek ezt a csonttal ízesített változatát, amelyben sem habarás, sem tejföl nincs. Gyorsan elkészül, nem szükséges levesbetétet főzni bele.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés