Burgonyaleves édesköménnyel és füstölt lazaccal recept

Burgonyaleves édesköménnyel és füstölt lazaccal

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Elkészítési idő:

35 perc

Megnézték:
822

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Dobjuk fel a burgonyalevest egy kis füstölt lazaccal!

4 személyre

  • 3 evőkanál vaj
  • 2 db édeskömény
  • 1 db nagyobb póréhagyma
  • 1 kiskanál édesköménymag
  • 80 dkg kiflikrumpli
  • 1.3 l csirkealaplé
  • 3 dkg füstölt lazac
  • só, bors

Elkészítés

A vajat közepes lángon megolvasztjuk. Hozzáadjuk a feldarabolt édesköményt, a hosszában elfelezett és vékony szeletekre vágott póréhagymát (csak a fehér és halványzöld részét!) és a köménymagot, majd folyamatos kevergetés mellett a zöldségeket puhára pároljuk.

Hozzáadjuk a félbevágott burgonyát és az alaplét, felforraljuk, majd kis lángon, fedő alatt a krumplit puhára főzzük. Összeturmixoljuk, majd kevergetés mellett közepes lángon újra felmelegítjük. Ha szükséges, adunk hozzá még egy kis alaplét, végül sózzuk, borsozzuk Apróra vágott füstölt lazaccal tálaljuk.


Burgonyaleves édesköménnyel és füstölt lazaccal

Burgonyaleves édesköménnyel és füstölt lazaccal

Dobjuk fel a burgonyalevest egy kis füstölt lazaccal!

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés

Hozzászólások a(z) Burgonyaleves édesköménnyel és füstölt lazaccal recepthez

thumb
Némethné Zsuzsa - 2013. március 21.
Nagyon jól hangzik!