Burgonyaleves sonkagaluskával recept

Burgonyaleves sonkagaluskával
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

40 perc

Megnézték:
1812

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


4 személyre

  • 1 petrezselyemgyökér
  • 2 db vöröshagyma
  • 2 db sárgarépa
  • 2 evőkanál vaj
  • 0.5 db zellergumó
  • 60 dkg burgonya (lisztes fajta)
  • 2 kis szál póréhagyma
  • 1 l húsleves
  • só, bors

A galuskához

  • 1 db vöröshagyma
  • 1 szikkadt zsemle
  • 10 dkg főtt sonka
  • 0.75 dl langyos tej
  • 1 evőkanál vaj petrezselyemzöld apróra vágva
  • 1 kisebb méretű tojás
  • frissen reszelt szerecsendió

Elkészítés

Hámozzuk meg és vágjuk kis kockákra a burgonyát, a zellert, a répát és a petrezselyemgyökeret, illetve aprítsuk fel a vöröshagymát. Tisztítsuk és mossuk meg a póréhagymát és szeleteljük fel vékonyan.

Forrósítsuk fel a vajat egy nagy lábosban, és fonnyasszuk benne a vöröshagymát kb. 5 percig. Adjuk hozzá a burgonyát, a zellert, a répát, a petrezselyemgyökeret és a póréhagymát. Pároljuk a zöldségeket kb. 5 percig. Öntsük hozzá a húslevest, és forraljuk fel. Alacsony hőfokon hagyjuk az egészet lassan főni kb. 30 percig, illetve amíg a zöldségek meg nem puhulnak.

A galuskához vágjuk a zsemlét vékony szeletekre, és egy tálban áztassuk be a tejbe kb. 15 percre. Vágjuk a sonkát apró kockákra. Tisztítsuk meg a hagymát és vágjuk apróra. Forrósítsuk fel a vajat egy kis serpenyőben. Pirítsuk kb. 3 percig a sonkát, a hagymát és 1 evőkanálnyi petrezselyemzöldet. Tegyük félre a sonkás keveréket egy tálban hűlni.

Jól nyomkodjuk ki a zsemlét, és dolgozzuk össze a sonkás keverékkel. Adjuk hozzá a tojást, és keverjük az egészet jól össze. Fűszerezzük sóval, borssal és szerecsendióval. Két kiskanállal szaggassunk kis galuskákat a masszából. Gyöngyözve forró sós vízben főzzük ki őket közepes hőfokon kb. 5 perc alatt, illetve amíg fel nem jönnek a víz tetejére. Vegyük kia vízből a galuskákat és hagyjuk lecsöpögni.

Pürésítsük a burgonyát és a zöldségeket a húsalaplével. Sózzuk, borsozzuk, majd forrósítsuk fel a levest. Adjuk hozzá óvatosan a galuskát, és hagyjuk fedő alatt, alacsony hőfokon még 2-3 percig főni. Szórjuk meg petrezselyemmel, majd forrón tálaljuk.

A recept tápértéke:

Adagonként: 325 kcal (1355 kJ), 17 g fehérje,11 g zsír, 40 g szénhidrá


Burgonyaleves sonkagaluskával recepthez kapcsolódó receptek

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés

Hozzászólások a(z) Burgonyaleves sonkagaluskával recepthez

thumb
Némethné Zsuzsa - 2013. március 09.
Nagyon fincsinek néz ki,és majd el is lkészítem.
Kmotrik Erika - 2011. április 19.
Kifogom próbálni,nagyon finom lehet!:-)))Tetszik,én nagyon szeretem a leveseket!:-)))